Na de rust verkleinde Woudenberg de achterstand, maar daarna kwam de doelpuntenmachine van Exakwa weer op gang. KV Woudenberg

KV Woudenberg verslikt zich in Exakwa

28 september 2020 om 08:24 Korfbal

WOUDENBERG Na drie gewonnen wedstrijden op rij waren de verwachtingen ronden het eerste team van KV Woudenberg wederom hooggespannen bij de wedstrijd tegen Exakwa uit Lelystad. Deze ploeg had tot zaterdag nog maar een wedstrijd gewonnen, geheel tegen de verwachtingen in. Zij waren van te voren namelijk getipt als kampioenskandidaat, dus hadden wat goed te maken.

Helaas voor de Woudenbergse korfballers deden ze dit tegen hen. Vanaf het begin van de wedstrijd kwamen we er niet aan te pas. De ploeg uit Lelystad stonden al vroeg op een voorsprong van 6 doelpunten. Vlak voor de rust herpakte Woudenberg zich iets en verkleinde de achterstand met 7-10 als ruststand.

Na de rust leek het korte tijd beter te gaan en verkleinde Woudenberg de achterstand tot één doelpunt: 9-10.

Maar de doelpuntenmachine van Exakwa kwam eveneens weer op stoom. In de laatste 20 minuten wisten zij meer dan 10 keer de korf te vinden. Eindstand 13-24.

Coach Wessel Hengeveld reflecteerde na afloop: ,,Exakwa deed wat wij hadden moeten doen. Woudenberg was te slordig in de verdediging en bij de aanval lag het looptempo te laag. Hierdoor werd er onder te hoge druk een afstandsschot geforceerd. Wij hebben ons niveau niet gehaald vandaag tegen deze zeer efficiënte tegenstander.”

Toch mogen de dames Merle ten Ham en Cassandra van Waveren, alsmede de nieuwkomer in de ploeg Jasper van Dijk trots zijn. Zij hebben ieder drie doelpunten gescoord.

Woudenberg heeft een week de tijd om haar wonden te likken en de draad weer op te pakken. Werk aan de winkel dus voor de beide coaches Wessel en Iwan Hazendonk. Zaterdag 3 oktober staat de uitwedstrijd tegen Regio ’72 op het programma, de ploeg die nu bovenaan staat met vier gewonnen wedstrijden.