Barend en Elsbeth de Man (rechts) ontvingen hun prijs in aanwezigheid van de familie Van der Meij.
Barend en Elsbeth de Man (rechts) ontvingen hun prijs in aanwezigheid van de familie Van der Meij. DES Woudenberg

DES Woudenberg maakt ‘Beste Buur’ en ‘Superburen’ bekend

26 september 2020 om 17:26 Mensen

WOUDENBERG Barend en Elsbeth de Man zijn door ondernemersvereniging DES Woudenberg zaterdag uitgeroepen tot Beste Buur van Woudenberg 2020. Henk en Anneke van Asselt en Leo en Judith van Zanten zijn bovendien benoemd tot Woudenbergse Superbuur. Al een aantal jaren kiezen de Woudenbergse ondernemers op Burendag de Beste Buur op basis van nominaties van Woudenbergers.

Omdat het de verwachting was dat er in het coronajaar meer nominaties zouden komen, besloot de ondernemersvereniging al bij de start van de actie naast de ‘Beste Buur’ ook twee ‘Superburen’ te kiezen. Die verwachting bleek terecht, het aantal nominaties was bijna drie keer zo hoog als vorig jaar. ,,En we hadden wel twintig mensen kunnen laten winnen”, vertelt DA-drogist Berend Treur namens de organisatiecommissie. ,,Het is mooi om te zien dat veel Woudenbergers naar elkaar omkijken en elkaar helpen als dat nodig is.”

Barend en Elsbeth de Man (Paulus Potterlaan) waren genomineerd door de familie Van der Meij. ,,Barend en Elsbeth betekenen al tien jaar veel voor ons, al zullen ze dat zelf vast wegwuiven’’, zo motiveerde de familie Van der Meij de nominatie. ,,Het zijn grote dingen maar ook vaak de kleine dingen waarmee ze ons helpen, zoals koken, luisteren en opvangen van kinderen uit de taxi. Onze oudste zoon is autistisch en daardoor erg beperkt in zijn sociale emotionele omgang. Maar bij onze buurtjes kan hij altijd even terecht. Als hij erg overstuur is en de buuf hoort dat, dan komt er geregeld een lief appje dat ik hem gerust even bij hun mag laten spelen.” 

Henk en Anneke van Asselt (Middenstraat) waren voorgedragen door buurtgenoot Hildegard Brouwer. Tijdens de bekendmaking in De Kaasknabbel, lichtte ze haar nominatie toe. ,,Voor Anneke en Henk is corona niet nodig om klaar te staan voor de buren. Vorig jaar stond ik er alleen voor om het huis van mijn overleden vader op te leveren. Het was voor Henk vanzelfsprekend om mij te helpen. De lijst met alle herstelpunten van de woningbouwvereniging, daar draaide hij zijn hand niet voor om. Dit jaar ging ik verhuizen en heeft Anneke gekookt. Ik kon zo aanschuiven zodat ik in die drukke dagen toch goed zou eten. Ook voor andere zaken die in huis moesten gebeuren stonden deze superburen voor mij klaar. En echt niet voor mij alleen, ook voor de buurt.” 

Ook Leo en Judith van Zanten zijn verkozen tot Superbuur. De overhandiging van hun prijzenpakket, inclusief diner bij een plaatselijk restaurant, is vanwege verkoudheid even uitgesteld. 

Burendag wordt ieder jaar op de vierde zaterdag in september gevierd en is een initiatief van Douwe Egberts en Oranje Fonds.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie