Vallei Accountants/Dames 1 verliest van Renswoude D2

21 februari 2016 om 00:00 Sport

Maandag 15 februari speelde Vallei Accountants Dames 1 haar 2e streekderby tegen Renswoude Dames 2. Dit team domineert de 2e plek op de ranglijst, terwijl het Woudenbergse team op de 5de plaats staat. De Woudenbergse dames wilden dan ook vooral goed spel laten zien waar enthousiasme en fanatisme te boventoon voeren.

De 1e set werd begonnen met Jorin van der Lee, Amber Boshuis, Tessa van den Pol, Hendi de Greef, Martine Leijenhorst en Marcella de Kruif. Renswoude had zich goed voorbereid van begon met haar sterkste opstelling. De Woudenbergers hadden moeite met de gevaarlijke service van Renswoude en kwam hierdoor niet toe om voldoende aanvallende tegenstand te bieden. De set werd afgesloten met 25-11 voor Renswoude.

Woudenberg startte de 2e set met dezelfde opstelling. In het begin van deze set nam Woudenberg de leiding. Betere service en direct scorende aanval resulteerde in een voorsprong van 16-12 voor Valleiaccountants Dames 1.

Renswoude paste een wissel toe en hervatte zich en Renswoude kwam dichtbij: 20-19 voor Woudenberg. Na wat slordigheden van beide kanten kwam de stand op 25-24 nog steeds voor Valleiaccountants Dames 1. Mede door het aanwezige Woudenbergse publiek, liet Valleiaccountants Dames 1 zich extra motiveren en van haar sterkste kant zien. Ze waren steeds de winnende partij van de vele lange rally's. De Woudenbergers wonnen dan ook deze set met 27-25.

Omdat het Woudenbergse team van plan was deze prestatie voort te zetten bleef ook de 3e set de opstelling gelijk. Renswoude was genoodzaakt wel aanpassingen toe te passen en bracht een andere spelverdeler in het spel. In het begin van de 3e set ging de stand gelijk op. Lange rally's bleven de boventoon voeren. Renswoude wist halverwege de set de leiding te nemen. Bij 17-13 voor Renswoude werd Hendi gewisseld voor Suzanne Kok. Suzanne kon een belangrijke bijdrage leveren in de verdediging. Helaas had Woudenberg te weinig speling en maakte Renswoude de set uit bij 25-19.

De 4e set mochten Suzanne Kok en Sophie Broekema het team versterken. Ook in deze set lieten beide team hun sterkste kanten zien en genoot het publiek van spannende rally's. Renswoude trok aan het langste eind en trok ook deze set naar zich toe met 25-17.

Vallei Accountants/Dames 1 heeft haar eerstvolgende wedstrijd tegen TweeVV Dames 1 in de Camp op zaterdag 19 maart. Het beloofd een spannende wedstrijd te worden omdat deze tegenstander op de 6e plek van de ranglijst staat.