Beachkorfbal valt in de smaak

21 juni 2015 om 00:00 Sport

WOUDENBERG Voor de eerste keer organiseerde de Korfbalvereniging Woudenberg op zaterdag 20 juni een beachkorfbaltoernooi. Dit vond plaats op het zandstrand van het Henschotermeer. De organisatie is uiterst tevreden met het verloop van het toernooi.

Zomerse sporten als beachvolleybal, beachtennis en nu ook beachkorfbal worden steeds populairder. Het spel is dynamisch, er is een gezellige ongedwongen sfeer en de wedstrijden zijn kort waardoor het aantrekkelijk is om naar te kijken. Ook toevallige voorbijgangers blijven graag staan kijken. Beachkorfbal blijkt bovendien geschikt om nieuwe leden te werven en om leden tijdens de zomerperiode bij de club en in beweging te houden.

KV Woudenberg-voorzitter Wiljo Klein Wolterink was blij met het initiatief van Hans Veenendaal, Daan van der Klis en Hendrik van Nieuw Amerongen om dit evenement te organiseren: ,,Zij zijn twee jaar geleden naar een NK beachkorfbal geweest en kwamen enthousiast terug. Door de inzet van heel veel vrijwilligers is het een zeer geslaagd evenement geworden met een prima sfeer. Het is volgend jaar zeker voor herhaling vatbaar."

* Lees meer in De Woudenberger van dinsdag 23 juni.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie