Tom de Greef wijst Woudenberg de weg

11 november 2014 om 00:00 Sport

WOUDENBERG - Met speels gemak heeft Woudenberg Zeewolde opzij gezet. Onder aanvoering van uitblinker Tom de Greef werd een 5-1 uitslag neergezet. De overwinning betekent de vijfde thuiszege op rij voor de Woudenbergers.

Met een goed begin denderde Woudenberg over de Zeewoldenaren heen. Nadat Kevin Bakker uit een corner de bal nog op de lat kopte, scoorde Tom de Greef. Hij sloop bij een lange bal van Jesper Kranendonk uit de rug van zijn directe tegenstander en schoof het leer langs keeper Martin van Barneveld. De 2-0 viel ook nog binnen het kwartier. De Greef had op links een individuele actie in huis, waarna Joey Hendriks op de rand van het strafschopgebied de bal kreeg. Hendriks schoot laag in de hoek raak.

Geholpen door een fout van David Ajayi kwam Zeewolde halverwege het eerste bedrijf terug tot 2-1. Bij een vrije trap stond de rechtsback verkeerd opgesteld, waardoor hij zijn kopbal verkeerd taxeerde. De bal kwam tegen zijn arm en dus kon scheidsrechter Van Waveren niets anders dan de bal op de stip leggen. Raymond Fafié klaarde dat klusje vanaf elf meter, via de vingertoppen van Daan Schennink.

Na de aansluitingstreffer werden de wapenfeiten voor het tweede bedrijf bewaard, waarbij spits Kevin Bakker niet de afmaker was, maar de aangever. Met twee gevoelige passjes zette hij eerst Tom de Greef, daarna Jelmer Hoekstra alleen voor de keeper. De Greef mocht juichen (3-1), Hoekstra faalde opzichtig.

Vervolgens liet Bakker in de 68e minuut aan Hoekstra zien hoe er wel gescoord moest worden. Op aangeven van opnieuw De Greef scoorde hij uit de draai 4-1. Dat goed voorbeeld werd in het slot alsnog gevolgd door Hoekstra. De middenvelder had een goede actie in huis en bepaalde in de 87e minuut met een solo de eindstand op 5-1.