TTV De Valleitrekkers naar WK Touwtrekken

30 augustus 2012 om 00:00 Sport

SCHERPENZEEL/WOUDENBERG - De TTV De Valleitrekkers uit Scherpenzeel/Woudenberg gaat dinsdag naar de wereldkampioenschappen Touwtrekken in Zwitserland. De kampioenschappen worden 5 t/m 9 september gehouden in de plaats Appenzell.

Op 5 september worden alle ploegen gewogen op het juiste gewicht , 6 en 7 september is het voor Club Teams , 8 en 9 september is het voor landenteams. De Valleitrekkers doen mee in twee klasse's namelijk de 640 kg en de 700 kg klasse voor clubteams. In de 640kg klasse doen 41 teams mee en in de 700kg klasse 34 teams, en komen uit de hele wereld. Ook Nederlandse touwtrekteams zijn altijd goed vertegenwoordigd bij EK en WK Touwtrekken. Een team bestaat uit acht touwtrekkers, coach en verzorger.

De Touwtrekkers zijn: Bart van Maanen , Jan van Maanen , Carlo Willemsen , Harm Geijtenbeek , Wilco van de Glind , Edwin Kamphorst, Henk langemeen, Ferdi van de Lagemaat en Arris van de Glind. Coach is Evert van de Glind en verzorger is Ton Willemsen. Vorig jaar lukte het De Valleitrekkers om bij de Europese Kampioenschappen in Engeland nog vierde te worden in de 640 kg klasse.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie