Afbeelding
Pixabay

Kinderkledingbeurs Woudenberg

Overig Deel je nieuws

Kinderkledingbeurs Woudenberg

Zaterdag 8 oktober vindt voor de 11de keer de kinderkledingbeurs plaats in de Camp. De beurs vindt ieder voor- en najaar plaats in Woudenberg.


Duurzaam shoppen

Op de beurs vind je goede tweedehands kinderkleding vanaf maat 80 t/m 176. Kinderkleding wordt vaak relatief kort gedragen en kan dus prima door voor een tweede ronde. Daarnaast is duurzaam shoppen steeds belangrijker.

Ten eerste zorgt het kopen van een tweedehands kledingstuk ervoor dat de levensduur ervan wordt verhoogd. Hoe vaker hetzelfde kledingstuk wordt gedragen, hoe minder nieuwe kledingstukken er geproduceerd hoeven te worden. 

Ten tweede leidt het hergebruiken van kleding tot het verkleinen van de afvalberg. Talloze mensen kopen nieuwe kleding, gooien het achterin de kast en twee jaar later ligt hetzelfde kledingstuk daar alsnog, vaak nog met het kaartje eraan. Het is niet gedragen en mensen gooien het weg. Dit is extreem zonde!

Tweedehands shoppen is dus een positieve bijdrage aan een duurzame samenleving.

Werkwijze

De kleding wordt op vrijdagavond ingebracht door deelnemers die zich van tevoren inschrijven.

Met een groep enthousiaste vrijwilligers wordt de kleding gesorteerd en uitgestald voor de beurs op zaterdagochtend. Ook tijdens en na de beurs worden ze volop ingezet.

Als tegenprestatie mogen de vrijwilligers voorshoppen op de beurs.

Goed doel

Ieder jaar wordt er ook gedoneerd aan een goed doel in Woudenberg. Zo is er al gedoneerd aan de Sinterklaas Vereniging, Stichting ‘Je mag er zijn’, Bibliotheek Woudenberg en aan de Oekraïense vluchtelingen.


Kom jij ook?

De beurs is zaterdag 8 oktober van 09.30 tot 11.00 uur in De Camp.

Meer informatie vind je op onze Facebookpagina en Instagram account. 

advertentie
advertentie