Deelnemers dagbegeleiding De Schans blikken terug in de tijd

4 november 2015 om 00:00 Lokaal nieuws

Deelnemers, medewerkers en vrijwilligers van dagbegeleiding in Woudenberg, onderdeel van Zorggroep Charim, kwamen met een aantal gasten op 2 november samen in de zaal van Multifunctioneel centrum De Schans. Samen blikten zij terug op de activiteiten in het afgelopen jaar.

De deelnemers van de dagbegeleiding hadden gasten uitgenodigd voor deze middag om met elkaar dia's te bekijken. Deze dia's lieten zien welke activiteiten er bij de dagbegeleiding gedaan zijn. Het afgelopen jaar vierden een aantal echtparen hun trouwdag, touwden een medewerker en vrijwilliger. Het thema 'trouwen' stond daarom enkele weken op het programma, wat ook terug te zien was op de dia's.

Na de pauze arriveerden Nelis en Jansje in kleding van 80 jaar geleden. Voor hen was een klein huiskamertje in de sfeer van vroeger gemaakt en zij haalden met een fotoboek herinneringen van vroeger op. Toen was Woudenberg nog klein en overzichtelijk. De 40 mensen in de zaal herkenden deze verhalen en dit maakte de tongen los.

Tot slot konden de gasten diverse herfstbakjes, gemaakt door de deelnemers van de dagbegeleiding, bewonderen en kopen.

Zo lang mogelijk zelfstandig wonen met dagbegeleiding

De dagbegeleiding van Charim is gevestigd in het Multifunctioneel centrum De Schans en biedt oplossingen voor 55 plussers om zo lang mogelijk zelfstandig te blijven wonen. De dagbegeleiding is vijf dagen per week geopend. Ouderen, met een geldige WMO-toekenning van de gemeente, kunnen hier terecht voor activiteiten die structuur aan de dag geven. Belangstellenden kunnen voor meer informatie contact opnemen met Hanneke Poelman op telefoonnummer (033) 286 54 31 of kijken op www.zorggroepcharim.nl/dagbesteding.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie