Minder fietsendiefstal en meer auto-inbraken in Woudenberg

28 mei 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

WOUDENBERG - De criminaliteitscijfers over het eerste kwartaal van 2014 van Woudenberg zijn bekend. Die laten een gemengd beeld zien: enerzijds een stijging van auto-inbraken en winkeldiefstallen en anderzijds een daling van jongerenoverlast en fietsendiefstal. Ten opzichte van het eerste kwartaal van 2013 is het totaal aantal misdrijven in de gemeente Woudenberg gestegen met 9 procent ten opzichte van 2013 en daarmee scoort de gemeente ongunstiger dan de regionale ontwikkeling (0%).

Het Bureau Regionale veiligheidsstrategie publiceert elk kwartaal het Veiligheidsbeeld met gegevens over de veiligheidsontwikkeling in de regio Midden-Nederland. Hierin wordt zowel op gemeentelijk als regionaal niveau de ontwikkeling van de veiligheid beschreven. De ontwikkeling in de eerste vier maanden van 2014 wordt vergeleken met dezelfde periode in 2011, 2012 en 2013.

In Woudenberg daalde in het eerste kwartaal van 2014 de jongerenoverlast in tegenstelling tot de meeste andere gemeenten in onze regio. De cijfers laten een daling van het aantal gestolen fietsen zien en het aantal vernielingen zakte bovendien in het eerste kwartaal met 39%. Het aantal woninginbraken daalde met 8% naar 24 gevallen in het eerste kwartaal. Van de 24 inbreken bleef het bij 14 daarvan beperkt tot een poging. Meer auto-inbraken en winkeldiefstal veroorzaken het gestegen aantal meldingen over het eerste kwartaal 2014.

De politie vraagt inwoners om direct 112 te bellen als zij een verdachte situatie zien. Daardoor vergroten zij de pakkans van de dader. Bovendien roept de politie inwoners op om zich aan te melden op www.burgernet.nl. Door samen te werken via burgernet wordt Woudenberg veiliger.

De komende maanden werkt de gemeente aan de kadernota integrale veiligheid. In deze nota staat vermeld waar de gemeente zich specifiek op gaat richten. Inwoners kunnen zelf ook aangeven waar de prioriteit moet komen te liggen. Dit kan door een bericht te sturen naar postbus@gemwoudenberg.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie