'NLDoet maakt je vrolijk'

5 april 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

WOUDENBERG - Op 21 en 22 maart houdt het Oranjefonds al weer voor de tiende keer NLdoet, de grootste vrijwilligersactie van ons land. In Woudenberg zijn maar liefst elf organisaties op zoek naar helpende handen. Nancy Hooijer van Steunpunt Vrijwilligerswerk vertelt samen met burgemeester Titia Cnossen waarom het zo leuk is om een dag(deel) mee te doen aan deze sympathieke actie. Ook het college zet zich hier voor in.

Vrijwilligers zijn het kloppend hart van veel sociale initiatieven. Het Oranjefonds laat met NLdoet zien hoe belangrijk actieve burgers voor de samenleving zijn. Ook laat het zien hoe leuk vrijwilligerswerk kan zijn. Burgemeester Titia Cnossen beaamt dit: ,,Toen ik als burgemeester in Woudenberg kwam, was het voor mij vanzelfsprekend om mee te doen. Het geeft zoveel positieve energie. NLdoet is een dag waar je vrolijk van wordt."

Nancy voegt toe: ,,Ook dit jaar stellen allerlei bedrijven materialen beschikbaar. Zo kan er met korting gekocht worden bij de Gamma en de Makro en stellen de Rabobank en Vallei Wonen opnieuw handjes beschikbaar. Het begint een olievlekwerking te krijgen. Met elkaar wisselen bedrijven diensten en producten uit. Het groeit toe naar een soort beursvloer."

Burgemeester Titia Cnossen kent dit van haar tijd als wethouder en is voorstander hiervan. Zij roept iedereen op om mee te doen: ,,Veel mensen vinden het leuk om vrijwilligerswerk te doen, maar hebben daar geen ruimte voor in hun agenda. NLdoet biedt hen de kans om één dag per jaar te ervaren hoe leuk dit is en iets goeds te doen voor een ander. Ook als college dragen wij ons steentje bij. Gijs de Kruif gaat samen met de Rotary aan het werk bij Woonzorgboerderij de Moriahoeve. Zij gaan de tuin opknappen. Pieter de Kruif gaat klussen bij Zorgboerderij Breehoef en ik ga dit jaar op zaterdag de tuin van Reinaerde lenteklaar maken. Ik vind het dan gezellig om samen te openen.''

Bij de foto: Burgemeester Titia Cnossen (links) en Nancy Hooijer.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie