Beeld van de Lentefair 2017
Beeld van de Lentefair 2017 Pieter de Kruif

Lentefair op de boerderij

27 mei 2018 om 14:23 lokaal Deel je nieuws

Op zaterdag 2 juni is de Lentefair bij de familie Van der Wind (Slappedel 8a). Van 10.00-15.00 uur is er weer van alles te zien, kopen en beleven. Er zijn meer kramen dan vorig jaar en er zijn tal van nieuwe deelnemers! Bijzonder onderdeel is de aankomst van een schaapskudde tijdens de fair. Bezoekers mogen ook een kijkje nemen op de boerderij waar allerlei dieren te vinden zijn. De Lentefair is een initiatief van de hervormde gemeente Woudenberg. De opbrengst is bestemd voor het dagcentrum voor kinderen met een beperking “Kom & Zie” in Moldavië en de zustergemeente in Horna Poton (Slowakije).

De Lentefair is een gezellige warenmarkt met onder meer tweedehands kinderkleding, tweedehands boeken en interieurspullen. Ook zijn er veel verse producten zoals kaas, groenten en fruit, stroopwafels en brood te koop. Tuinliefhebbers vinden er bloemen en planten van een vermaarde kwekerij. Een groep standhouders verkoopt zijn of haar eigen producten en draagt ook bij aan de opbrengst voor het goede doel. Vast onderdeel zijn de kinderspellen en daar zijn de nodige vertrouwde en nieuwe activiteiten. Er is een spellen-strippenkaart waarmee je aan verschillende spelletjes kunt deelnemen. Voor ouderen is het onderdeel Koebingo inmiddels een bekende activiteit. Daarbij bepaalt de ‘vlaai’ van een koe wie de winnaar van een mooie prijs is.

Catering is ook een belangrijk onderdeel van de Lentefair. Er is een kraam vol taarten die door creatieve bakkers en baksters zijn vervaardigd. Deze worden verorberd op een koffie- en theeterras. De bekende slager Wim van Eck is present met onder meer een ‘kapsalon’ van frites en reepjesvlees.

Meer informatie: www.hervormdwoudenberg.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie