Afbeelding
Foto door form PxHere

Met een e-visum reizen naar India

21 mei 2021 om 15:05 Partnercontent

Als u als Nederlander of Belg naar India wil reizen bent u verplicht voorafgaand aan uw reis een visum aan te vragen. Sinds een aantal jaar is het mogelijk een digitaal visum voor India aan te vragen, het zogenaamde e-visum. Een e-visum aanvragen  is een stuk eenvoudiger dan een regulier visum aanvragen bij de Ambassade van India. Het is niet nodig naar de Ambassade af te reizen of uw paspoort op te sturen. De aanvraag kunt u volledig online invullen en het visum ontvangt u per e-mail.

Verschillende visumtypes

Er zijn verschillende soorten e-visa voor India beschikbaar. Welke u nodig heeft voor uw reis is o.a. afhankelijk van het doel van uw reis.

Reist u als toerist naar India? Dan kunt u in de meeste gevallen een eTourist Visa aanvragen. Dit visum is 30 dagen geldig vanaf het moment van afgifte. Binnen deze 30 dagen mag u naar India afreizen. Na uw aankomst mag u vervolgens maximaal 30 dagen in India verblijven. Voor langer toeristisch verblijf in India kunt u een eTourist Visa aanvragen die 365 dagen geldig is na afgifte. Binnen dit jaar mag u meerdere keren naar India afreizen en per bezoek maximaal 90 dagen blijven.

Voor zakelijke reizen naar India u een eBusiness Visa aanvragen. Dit visum is 365 dagen geldig nadat het is afgegeven en geeft de mogelijkheden India meerdere keren te bezoeken binnen die periode. Per reis geldt een maximaal verblijf van 180 dagen.

Voor het bezoeken van een conferentie kunt u een eConference Visa aanvragen. Deze is 90 dagen geldig en uw bezoek mag in totaal 30 dagen duren. Het is een single entry visum. Dit houdt in dat u slechts éénmaal India in mag reizen met uw eConference visa.

Het eMedical Visa kan worden gebruikt voor reizen met het doel om een medische behandeling in India te ondergaan. Met dit visum mag u maximaal 60 dagen in India blijven.

In Corona tijd naar India

Ten tijde van publicatie van dit artikel is de situatie omtrent het Corona virus in India niet onder controle. Het aantal besmettingen is hoog en er geldt dan ook een negatief reisadvies. Is het voor u noodzakelijk om toch naar India af te reizen? Dan zijn er een paar zaken waar u rekening mee dient te houden:

  • Het is beperkt mogelijk een visum India aan te vragen. Op dit moment worden er geen toeristenvisa (eTourist Visa) uitgegeven, enkel zakelijke (eBussiness Visa) en medische visa (eMedical Visa). In sommige gevallen zal het nodig zijn om een regulier visum bij de ambassade aan te vragen.             
  • U dient een negatieve PCR testuitslag te kunnen tonen bij vertrek, die maximaal 72 uur van te voren is afgenomen.         
  • U dient bij aankomst 14 dagen op eigen kosten in quarantaine te gaan. Het is mogelijk om hierop vooraf een uitzondering aan te vragen via de website van New Delhi Airport.
  • In India gelden verschillende maatregelen om de verspreiding van het coronavirus te beperken.         

Let op! De vereisten en restricties veranderen regelmatig. Zorg er altijd voor dat u zich voorafgaand aan u reis goed laat informeren over de geldende beperkingen. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie