Afbeelding
Klaas Haitsma

Woudenberg geniet van de sneeuw, maar winters weer zorgt ook voor ongemakken

8 februari 2021 om 09:55 Mensen

WOUDENBERG Veel Woudenbergers genieten van het pak sneeuw dat is gevallen, maar het winterse weer veroorzaakt ook de nodige ongemakken. Inwoners melden dat vooral de binnenwegen in het dorp slecht begaanbaar zijn.

De tocht naar school op de eerste schooldag verliep niet voor iedereen vlekkeloos. Veel fietsers stapten af en gingen verder met de fiets aan de hand en er werd heel voorzichtig overgestoken. Ook gingen verschillende fietsers onderuit vanwege de gladheid. 

Vorige week liet de gemeente Woudenberg al weten dat er de komende dragen gestrooid zou worden en waar nodig sneeuw geschoven. ,,De buitendienst kan niet overal strooien. Het uitgangspunt is dat iedereen op een redelijke afstand een ‘schone’ weg kan bereiken. Hoofdroutes met doorgaande wegen en fietspaden hebben hoge prioriteit en worden altijd als eerste gestrooid. Ook de ontsluitingswegen van de wijken en alle buitenwegen worden gestrooid’’, laat de gemeente op hun website weten. Meer informatie over het strooibeleid en de strooiroutes is hier te vinden. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie