Auteur Thomas Verbogt
Auteur Thomas Verbogt Barbara den Uyl

Portret melancholieke schrijver Verbogt op TV Gelderland

2 mei 2018 om 15:34 lokaal Deel je nieuws

Op Hemelvaartsdag zendt Omroep Gelderland eenmalig 'Ik kan beter verzinnen dan leven' uit, een 2-delige film van Barbara den Uyl over de in Nijmegen geboren en getogen schrijver Thomas Verbogt.

Het is een warmbloedig portret van schrijver Thomas Verbogt, die de ongemakken en de melancholie van het leven op lichte wijze probeert te beschrijven. Er komt een groot scala aan thema's aan bod in de film, zoals zoeken naar geborgenheid, steeds terugkerende schuldgevoelens, een niet aflatende behoefte te schrijven, troost en herkenning in muziek. Daarmee is de film ook een ode aan de fantasie, aan de betekenis van kunst. Leven en werk van Verbogt worden in deze film op poëtische en fantasievolle wijze met elkaar verbonden.

Thomas Verbogt (Nijmegen, 1952) is een hoog gewaardeerde en uiterst productieve schrijver. Filmmaker Barbara den Uyl is al jaren geïntrigeerd door de auteur die zichzelf kenmerkt als: Verslaafd aan schoonheid, woede om onverschilligheid, steeds meer pogingen van toeschouwer deelnemer te worden. In 'Ik kan beter verzinnen dan leven' laat Den Uyl zien hoe de 'mooie woorden' van een schrijver zich verhouden tot 'sprekende beelden' in een film.

Uitzending: donderdag 10 mei, vanaf 17.20 uur worden deel 1 en deel 2 om en om uitgezonden. De film is die avond ook online te bekijken: www.gld.nl/tv, maar niet via Uitzending Gemist.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie