Sterk blok van Woudenberg
Sterk blok van Woudenberg Ties Haket

Focus4u / Woudenberg in de wachtkamer na promotiewedstrijden

29 april 2018 om 16:53 Sport/sport Deel je nieuws

Afgelopen zaterdag speelden de volleybalheren uit Woudenberg de wedstrijden voor promotie naar de eerste divisie. In de historie van de volleybalvereniging was dit nog nooit eerder voorgekomen. “Ga ervan genieten en laat nog één keer dit seizoen zien hoe goed we kunnen volleyballen”, was dan ook de opdracht van coach Arnoud Holl vooraf. De wedstrijden moesten gespeeld worden tegen Sovoco uit Soest, deze ploeg vocht tegen degradatie, en VC/Sneek, deze ploeg kon ook promoveren. De eerste wedstrijd was tegen de ploeg uit Sneek.

Vanaf het begin van deze wedstrijd was duidelijk dat beide ploegen aan elkaar gewaagd waren en veel energie in de strijd gooiden. Gesteund door een fanatiek publiek van beide kanten werd deze wedstrijd een ware thriller. De eerste set had Woudenberg tot halverwege een kleine voorsprong van 3 punten. Door een goede serviceserie van VC/Sneek werd deze voorsprong tenietgedaan. Aan het eind was de tegenstander uit Friesland beter: 25-21. Een 1-0 achterstand in een wedstrijd die over twee gewonnen sets gaat was geen lekker begin. De volleybalheren moesten nu echt laten zien waar ze toe in staat zijn. Deze hele tweede set was Woudenberg ook de bovenliggende partij. Mede dankzij goede invalbeurten van Koos en Ruben, die enkele mooie blokpunten scoorden, kon Woudenberg deze set naar zich toetrekken: 25-22.

De derde set ging gelijk op. Beide ploegen vochten voor wat ze waard waren, waarbij Woudenberg de hele tijd een kleine voorsprong had. Aan het eind van de set kreeg iedere ploeg kansen om de wedstrijd te winnen. Aan het eind zorgde een miraculeuze verdedigende actie van Jan Pieter ervoor dat de bal boven het net kwam waarna Pieter deze bal binnensloeg: 18-16 winst voor Woudenberg met een enorme ontlading als gevolg.

Na deze belangrijke en goede overwinning stond de volgende wedstrijd tegen de gastheren uit Soest op het programma. Deze begon met een teleurstelling omdat aanvoerder Rik tijdens de warming-up geblesseerd raakte en niet aan de wedstrijd kon beginnen. Yannick moest onverwachts deze wedstrijd beginnen en deed dat niet onverdienstelijk. Helaas was al wel snel duidelijk dat Sovoco een maatje te groot was voor Woudenberg op deze dag. De eerste set ging met 25-16 verloren. Na wat oplapwerk begon Rik wel weer de tweede set, maar dit mocht niet baten. Ook in deze set bleek Sovoco vele malen te sterk, waarbij je af begon te vragen waarom deze ploeg eigenlijk degradatiewedstrijden speelden.

Omdat Sovoco ook zijn tweede wedstrijd tegen VC/Sneek won eindigde Woudenberg op de tweede plek in deze driekamp. Dat zou zomaar eens promotie naar de eerste divisie kunnen betekenen, maar op dit moment is dat nog niet zeker. Dit hangt af van het terugtrekken van teams in andere divisies, wat overigens elke zomer wel gebeurt dus de kans is zeker aanwezig. Maar of het nu promotie wordt of niet, Woudenberg heeft een uitstekend seizoen gehad waarbij het voor het eerst in de historie op tweede divisie niveau actief was. Dit heeft geleid tot een mooie tweede plek met de promotiewedstrijden als toetje op het seizoen. Zeker in de eerste wedstrijd van deze driekamp heeft Woudenberg laten zien dat het terecht in de top van de tweede divisie thuishoort.