vuurwerk 2020
vuurwerk 2020 Klaas Haitsma

Kerkklokken luiden het jaar 2021 in

27 december 2020 om 07:59 Maatschappelijk

WOUDENBERG Tijdens oudejaarsavond zullen vanaf 23.45 uur een kwartier lang kerkklokken luiden als teken van troost en een hart onder de riem om dit bijzondere en moeilijke jaar vanwege de coronacrisis als Woudenberg samen af te sluiten.

Dit verzoek kwam van de SGP en het CDA. In diverse gemeenten wordt er met name door CDA fracties een oproep gedaan om de klokken te laten luiden. Dit als teken van hoop, eenheid en saamhorigheid, maar ook om het nieuwe jaar door het vuurwerkverbod niet in sombere stilte te laten beginnen.

Burgemeester Titia Cnossen vertelde tijdens de raad van 17 december dat het college onderzocht heeft of je dit zomaar kan doen. Op basis van de wet openbare manifestaties en de Algemene Plaatselijke Verordening bleken er geen juridische belemmeringen als bijvoorbeeld geluidshinder te zijn. Daarbij is de kerkklok met de toren eigendom van de gemeente.

De volgende vraag was of het gewenst is. ,,Wij hebben het voorstel vanavond voor de raadsvergadering met alle fractievoorzitters besproken en het verzoek werd positief en met een goed gevoel breed door de raad gesteund. Wel werd er opgemerkt dat het goed gecommuniceerd moet worden, omdat het anders tot onrust zou kunnen leiden.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie