'Veel positieve reacties op Dag Mama'

16 februari 2018 om 00:00 Lokaal nieuws

SCHERPENZEEL In een uitverkochte zaal in De Breehoek vond woensdagavond de muziektheatervoorstelling 'Dag Mama' plaats. De landelijk vermaarde voorstelling over dementie was naar Scherpenzeel gehaald door Sociaal Team Woudenberg, Steunpunt Renswoude en Steunpunt Scherpenzeel.

De voorstelling 'Dag Mama' gaat over een vrouw die zichzelf aan het verliezen is. Met de brandende vraag voor de dochter hoe daarmee om te gaan. Het stuk speelt zich af in de nieuwe leefomgeving van moeder: haar kamertje in het verpleeghuis. Hier moeten de werelden van moeder, dochter en zorgprofessional samenkomen. Dit blijkt niet eenvoudig.

De organisotoren kijken terug op een geslaagde avond. ,,We hebben veel positieve reacties gehad van de bezoekers. In de voorstelling zat veel herkenbare situaties/voorbeelden die de bezoekers kennen vanuit hun rol als zorgprofessional, mantelzorger en vrijwilliger. In het tweede gedeelte kregen wij veel uitleg over dementie en praktische tips in het omgaan met mensen met dementie. Vaak zit het in hele kleine dingen waardoor het contact beter verloopt, bijvoorbeeld eerst op ooghoogte contact maken voordat je begint met praten.''

Rond de voorstelling werd ook een lezing georganiseerd en bezoekers konden langs stands van de Moriahoeve, Dagbehandeling Norschoten, Vitras Thuiszorg, In beweging met focus, Topzorg, Welzijn Barneveld en Steunpunt Scherpenzeel.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie