Vallei Accountants/Dames 1 pakt punten met wisselend spel

12 februari 2018 om 00:00 Sport

Afgelopen zaterdagmiddag speelde Vallei Accountants/Dames 1 tegen Scylla Dames 3 in Wageningen. De tegenstander stond niet veel hoger dan de Woudenbergse dames en daarmee was er een goede kans op punten te pakken.

De wedstrijd begon met Mandy van der Vaart als spelverdeelster, Hendi de Greef en Laura Moraal op midden, Carina den Ouden en Martine Leijenhorst als passer/lopers, Marcella de Kruif op diagonaal en Kim de Witte als libero.

De dames begonnen sterk met veel servicedruk. De tegenstander was hierdoor niet goed in staat om de eigen aanval op te zetten. Hiermee had Woudenberg de overhand en sleepte de eigen aanvalsdruk ook veel punten binnen. De set werd gemakkelijk binnen gehaald met 14-25.

In de tweede set was de druk ver te zoeken. Hierdoor kon Scylla beter in haar spel komen en kwam de verdediging van Vallei Accountants/Dames 1 meer onder druk te staan. De dames deden hun best om zich te herpakken met Joline Willaarts die er in kwam voor Mandy. Uiteindelijk ging de set helaas verloren met 25-20.

De derde set werd gewisseld in de ploeg. Mandy keerde terug op spelverdeling, Marcella en Carina ruilden om van positie. De dames uit Wageningen kregen echter versterking uit het tweede van Scylla, die in dezelfde poule uitkomt in de eerste klasse. Mede hierdoor wist Scylla het eigen spel netter te houden dan dat van Woudenberg en wonnen zij de set met 25-17.

De vierde set vocht Woudenberg voor de vijfsetter. Dit was duidelijk terug te zien in het spel. Met duiken, rennen, handje hier en handje daar lieten de dames zien dat zij nog niet uitgevochten waren. De set werd gewonnen met 23-25.

In de vijfde set was ondertussen de helft van dames 3 vervangen voor dames 2 van Scylla. Vallei Accountants/Dames 1 bleef tot aan de 7-8 goed bij. Na de veldwissel liep Scylla weg en kreeg Woudenberg geen goede grip meer op de service. Hierdoor bleef het scorend vermogen uit en won Scylla met 15-9. Uiteindelijk betekende dit een 3-2 verlies.

"Deze wedstrijd begonnen we goed, waarbij we met goede servicedruk en aanvalskracht de tegenstander onder de duim hadden. Helaas viel dit weg in de tweede en derde set en pak je een vierde set uiteindelijk op wilskracht. In de vijfde set hielden we dit helaas niet vol. Desondanks mogen we blij zijn met twee nette punten." Blikt coach Harry Kenter terug.

De volgende wedstrijd is thuis in de Camp op donderdagavond 15 februari om 21:00 tegen Gemini D4. Komt u onze dames ook aanmoedigen?!