Vallei Accountants/Dames 1 snoept punt van koploper

4 februari 2018 om 00:00 Sport

In de thuiswedstrijd van Vallei Accountants/Dames 1 hebben de Woudenbergse vrouwen een punt weten af te snoepen van koploper Scylla D2. De wedstrijd werd begonnen met Mandy van der Vaart als spelverdeelster, Hendi de Greef en Laura Moraal op midden, Carina den Ouden en Martine Leijenhorst als passer/lopers, Sophie Broekema op de diagonaal en Kim de Witte als libero.

In de eerste set kwam Woudenberg nog niet snel op gang. Er werd weinig druk gezet waardoor Scylla prima haar eigen spel kon spelen. Na een peptalk van coach Harry Kenter werd het spel beter opgepakt en kon Woudenberg weer in de buurt komen. De set was echter al te ver gevorderd en werd verloren met 20-25.

De druk van Woudenbergse kant was in de tweede set beter. Hierdoor ging de stand gelijk op en werd het tot aan het einde toe een spannende set. Bij aanvang van de laatste vijf punten werd gekozen voor een dubbele wissel waarbij Marcella de Kruif er in kwam voor Sophie en Joline Willaarts voor Mandy. Er ontstond helaas onrust in het spel waardoor Scylla weer de bovenhand had en de set pakte met 22-25.

In de derde set lag het initiatief bij de thuisploeg. De aanvalskracht van Scylla werd opgevangen door de verdediging en hierdoor konden de aanvallers beter bediend worden. Marcella kwam er in voor Martine. Uiteindelijk werd een voorsprong van 17-12 verzilverd in een zeer spannend slot; 27-25 voor Woudenberg.

Vallei Accountants/Dames 1 gingen in de vierde set nogmaals voor setwinst. Het begin van de set ging wederom gelijk op. Echter, zoals eerder in de wedstrijd, kregen eigen fouten weer de overhand waarbij veel servicedruk werd ingeleverd. Een koploper zoals Scylla maakte hier goed gebruik van en wist de set te winnen met 22-25.

Uiteindelijk helaas een 1-3 verlies voor de Woudenbergse dames terwijl er misschien meer in had gezeten. Desondanks herinnert coach Harry Kenter er aan dat er wel een punt weggesnoept is van de koploper. "Het niveau in deze wedstrijd was minder hoog dan in de voorgaande wedstrijden. Met name de service was minder goed. Samen met de persoonlijke fouten lag het rendement daardoor lager en dan kom je tegen een koploper gewoon te kort. Al met al was het spel echter niet slecht."

De volgende wedstrijd wordt gespeeld op 10 februari in Wageningen tegen Scylla D3, om 13:45.