Cursus Glasfusing

28 december 2017 om 00:00 Nieuws

Glas is een prachtig en veelzijdig materiaal om mooie objecten mee te maken.Tijdens deze cursus introduceer ik de basis van glasfusing - het versmelten en vervormen van glas. Omdat het werken met glas kennis en vaardigheid nodig heeft om tot een mooi werk te komen, werken we in deze cursus met een programma en planning.

De eerste 3 lessen werken we met helder floatglas, ook wel bekend als vensterglas. Het is goedkoper dan gekleurd glas (en daardoor prettiger om op te oefenen). Door het werken met dit glas krijg je alvast feeling met het materiaal, het snijden, breken. Wat de effecten zijn wanneer het op verschillende temperaturen gestookt (fusen) en het vervormen van het glas in een mal (slumpen). Er worden insluitingen gebruikt als koperdraad, aluminiumfolie ect. gebruikt. Het resultaat van deze eerste 3 lessen zijn proef 2 vlakke paneeltjes (20 x 20 cm) een prachtige schaal (25 x 25 cm).

Vanaf les 4 gaan we aan de slag met gekleurd glas. We werken in 2 blokken - 1 x 3 lessen en 1 x 4 lessen.

Je kunt schalen maken, een tuinobject, een object in een standaard, een wandobject. Neem je iedeeën mee naar de cursus en overleg met de docent hoe je deze uit kunt gaan voeren.

In deze 2 blokken kun je 2 grote glasobjecten maken met maximale grote van 45 x 45 cm. Wil je meerdere kleine objecten maken - dat kan natuurlijk ook.

Er is een ruime sortering gekleurd glas aanwezig tijdens de cursus. Plaatjes gekleurd glas en helder glas koop je tijdens de cursus bij de docent. Na iedere les wordt er afgerekend.

Docent: Krista Israel

Cursus: Volwassenen

Locatie: Kunst & Cultuur Woudenberg, Cultuurhuis

Aantal lessen: 10

Duur: 2 uur

Prijs: €140,- *

*Excl. materiaal en bijdrage stookkosten. Dit betaal je bij de docent aan einde van de cursusdagen.

Data Basiscursus Glassfusing 2018

Dinsdagmiddag 13.30 - 15.30 uur:

9, 16, 23 januari

16, 13, 20 februari

6, 13, 20, 27 maart

Minimaal 4 deelnemers.

Voor meer informatie en inschrijven - https://glascursus.weebly.com of email krista_israel@live.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie