Jubilate Deo luidt de Kerst in met dubbel optreden

24 december 2017 om 00:00 Lokaal nieuws

WOUDENBERG Zowel het Seniorenkoor als het grootkoor van Jubilate Deo ('Juich voor God') gaven de week voor kerst een kerstconcert.

Het Seniorenkoor beet 20 december voor een goed gevulde kerk de spits af met een gevarieerd programma van samenzang, door het koor gezongen liederen, pianospel, orgelspel en een optreden van het Urker Mannenkwartet onder leiding van Gerwin van der Plaats.

Het met donkerrode jasjes en accenten geklede koor stond onder leiding van Roelof van Middendorp die ook het orgelspel verzorgde. Hij liep tijdens het pianospel van Gerwin van der Plaats heen en weer van orgel naar koor. Ds Wessels hield de meditatie. Ondanks de vele zieken onder de koorleden klonk het koor krachtig. De goede akoestiek van de oude kerk versterkte de mooie klank. Er werden ook bewerkingen van de overleden oud dirigent Evert van Dijkhuizen gezongen. Ook het Urker Mannenkwartet dat al eens eerder in Woudenberg optrad bleek over een goede stembeheersing te beschikken en liet allerlei klankkleuren horen.

Op 23 december gaf het grootkoor onder leiding van Marco den Toom in de Dorpskerk een prachtig concert dat klonk als een klok. Ook mannenensemble Jigdaljahu ('Groot is de Heere') uit Barendrecht onder leiding van Bert Noteboom werkte hieraan mee. Marco den Toom is regelmatig organist bij optredens van deze groep. Behalve afzonderlijke optredens van het mannenensemble, dat onder het orgel zijn entree maakte met het lied 'Als alles duister is', en het grootkoor waren er ook muzikale intermezzo's van orgel, piano en viool in allerlei combinaties.

Het orgel werd bespeeld door Bastiaan Stolk, de piano door Johan Bredewout en Laura van der Stoep speelde viool. Deze boeiende combinatie begeleidde ook het koor. Behalve bewerkingen van psalmen of kerstliederen werden er ook liederen uit 'Toonhoogte' gezongen en was er samenzang.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie