Afbeelding
Archief BDUmedia

Fietsverlichtingscontrole door burgemeester en wethouder

23 december 2016 om 00:00 Lokaal nieuws

WOUDENBERG Inwoners van Woudenberg zijn deze week extra gecontroleerd op hun fietsverlichting. De controle werd gedaan door niemand minder dan burgemeester Titia Cnossen, wethouder Gijs de Kruif en de politie Leusden/Woudenberg.

Tussen zeven en acht uur 's ochtends werden maandag diverse fietsers gecontroleerd op de weg tussen Woudenberg en Amersfoort. Het merendeel van de fietsers had de verlichting op orde. Enkele fietsers die geen of onvoldoende verlichting voerden, kregen van de politie een boete van 55 euro. Burgemeester Cnossen en wethouder Gijs de Kruif gaven de bekeurden een fietsverlichtingsset, zodat zij veilig hun weg konden vervolgen.

Burgemeester Cnossen wil met de actie verkeersongelukken voorkomen. ,,Al onze inwoners moeten veilig kunnen deelnemen aan het verkeer. Goede fietsverlichting is daarbij onmisbaar. Zonder goede verlichting ben je niet goed zichtbaar en dat is gevaarlijk voor jezelf, maar ook voor een ander."

Fietsverlichting is in orde wanneer er van de voorkant wit of geel licht schijnt, de achterkant heeft rood licht dat achteruitschijnt. Lampen mogen niet knipperen; losse lampjes mogen alleen worden vastgemaakt op het stuur van de fiets.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie