Ingezonden brief: Bomen zomaar gekapt

25 januari 2015 om 00:00 Lokaal nieuws

WOUDENBERG - Met verbazing en afgrijzen heb ik deze week moeten zien hoe er op de Zwanebloem (wijk 'het Zeeland') vijf volwassen Acer bomen met de grond gelijk zijn gemaakt.

Twaalf jaar geleden werden deze, toen al, volwassen bomen geplant en toonden tot vandaag een prachtig groen aanzien in onze straat. Bij navraag bij de mannen die opdracht hadden gekregen om 'onze' mooie bomen te kappen werd er gezegd dat de bomen te hard gegroeid waren! Bijzonder verhaal omdat deze bomen al redelijk groot waren toen ze geplant werden. En volgens mij hoort bij een proces van groter worden, groeien.

Als er in een privétuin een boom weg moet dan ontstaat er een jarenlang gesteggel over de regels of het wel of niet mag/kan. In de gemeentetuinen lijkt het kappen van bomen te vallen onder het kopje 'onderhoud'!

Wat ervoor terug komt weet niemand maar het zullen wel kleine niet hard groeiende bomen zijn die er veertig jaar over doen om de bomen te worden qua omvang die nu gekapt zijn. Ook elders in de wijk zie ik een kaalslag van Elzen. Veroorzaken de bomen teveel rommel, dus teveel werk voor de gemeente? Ik begrijp er niets meer van.

Het kwaad is al geschied maar laten bomen bomen zijn die behoren te groeien en voor een prachtige aanblik zorgen en rust- en beschermplaats is voor de vogels, of worden die binnenkort ook in de ban gedaan

Dit wilde ik even kwijt.

Rina Bakkenes

Woudenberg

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie