VRU: jaarwisseling was beheersbaar

1 januari 2015 om 00:00 Nieuws

WOUDENBERG - De jaarwisseling is in de Veiligheidsregio Utrecht voor de brandweer beheersbaar geweest. De VRU brandweer is deze jaarwisseling tussen 31 december 18.00 uur en 1 januari 06.00 uur uitgerukt naar 311 incidenten. Het overgrote deel daarvan was voor kleine buitenbranden. Vorig jaar is de VRU brandweer 296 keer uitgerukt in dezelfde tijdsperiode.

De aanloop naar de jaarwisseling was voor de brandweer rustig. Vanaf de start van het tijdvak waarin afsteken van vuurwerk is toegestaan (om 18.00 uur) nam het aantal uitrukken voor de brandweer toe.

In Zeist en Amersfoort was er op enig moment sprake van een gespannen sfeer waarbij gericht met vuurwerk naar de hulpverleners is gegooid. Door politieoptreden kon de brandweer in deze gevallen toch veilig haar werk doen. Omdat de VRU brandweer geen enkele vormvan agressie en geweld tegen haar medewerkers accepteert, doet zij hiervan aangifte bij de politie.

Bijzondere inzetten

Rond 20.00 uur kreeg de brandweer een melding van brand op een balkon van een flat aan de Plantage in Utrecht. Bij aankomst van de brandweer was de brand naar binnen doorgeslagen. Twee personen konden tijdig hun woning verlaten, waarvan één is opgenomen in het ziekenhuis omdat deze persoon rook had ingeademd. De betreffende woning en naastgelegen woning zijn tijdelijk onbewoonbaar vanwege de rook- en roetschade. De betrokkenen zijn opgevangen door familie. De politie doet onderzoek naar de mogelijke oorzaak van de brand.

Evenals vorig jaar was er een groot aantal autobranden. De brandweer is dit jaar naar 48 autobranden uitgerukt. Een aanzienlijk deel hiervan, 33, heeft in de gemeente Utrecht plaatsgevonden.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie