'Zoeken naar de juiste formule'

30 december 2014 om 00:00 Sport

RENSWOUDE - ,,Het is nog zoeken naar de juiste formule." Organisator Hans Veldhuizen geeft ruiterlijk toe dat het SeViDoZa-toernooi nog niet dezelfde reputatie heeft als het jaarlijkse jeugdtoernooi, de moeder van het 'Vier-Dorpen-Zaalvoetbal'. ,,Maar ik zie genoeg potentie voor een toernooi met de eerste elftallen. Het is toch mooi dat de clubs uit de buurt zich ook eens in de zaal met elkaar meten?" De vierde editie vindt vanavond plaats in sporthal De Hokhorst.

door Edward Doelman

Het is de vierde uitgave van SeViDoZa, dat destijds werd geïnitieerd door Dennis van Dijk en Henk van Essen. De spelers van Renswoude droegen na het eerste jaar de toernooiorganisatie over aan Hans Veldhuizen. ,,Dat eerste jaar was het volle bak met flink wat publiek langs de kant en een gezellige boel na afloop in het sportcafé", weet Veldhuizen. Maar in de twee daaropvolgende seizoenen kalfde de belangstelling af. ,,Hoe dat komt? De voornaamste reden lijkt mij de datum. Het toernooi vond telkens plaats op de laatste vrijdag voor Kerstmis. Veel bedrijven organiseren dan de kerstborrel."

Na vorig jaar vond Veldhuizen het genoeg. ,,Het voetbal leeft in de vier dorpen. Ik kan mij niet voorstellen dat de vaste volgers 'nee' zeggen tegen een leuke voetbalavond, zeker nu dit seizoen alleen Valleivogels en Scherpenzeel bij elkaar in de competitie zitten." Om die reden werd een nieuwe datum gevonden: dinsdag 30 december om 18.30 uur begint SeVidoZa, een uur nadat de prijsuitreiking van het 25e jeugdtoernooi heeft plaatsgevonden.

* Lees meer in De Woudenberger en Scherpenzeelse Krant van dinsdag 30 december.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie