Honderd deelnemers bij tweede Uwwetloket Tournament

27 december 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

WOUDENBERG - De eerste editie van het Uwwetloket Tournament was vorig jaar een flink succes. Een tweede editie moest er daarom wel komen volgens het juristenkantoor uit Woudenberg. Uwwetloket wil zich als ondernemer graag inzetten voor een goed doel.

Het tweede toernooi voor sporters met én zonder lichamelijke beperking werd dinsdag gehouden in sporthal de Camp in Woudenberg. Deze keer was het toernooi uitgebreider, niet alleen was er rolstoelhockey, maar in een tweede zaal was er ook rolstoelbasketbal en rolstoeltouwtrekken.

Ook waren er wedstrijden wie de snelste was in een rolstoel. Bij het rolstoelhockey waren er vier velden uitgezet met behulp van materiaal van Gehandicapten Sport Vereniging Amersfoort (GSVA). Er werd in teams van vier tegen vier gespeeld. In de andere zaal waren twee basketbalvelden uitgezet en vonden ook de andere activiteiten plaats. Ongeveer honderd deelnemers waren actief in de zeventig geleende sportrolstoelen. Deelnemers konden zich per team inschrijven, maar ook individueel.

De meeste deelnemers zonder beperking hadden niet van te voren geoefend en stapten zo in de rolstoelen om deel te nemen. Soms ging dat heftig: er ging in het heetst van de strijd regelmatig een rolstoel omver en er vloog zelfs een wiel af. Velen hadden wielrenhandschoentjes aan om hun handen te beschermen. Hans van de Scheur van Uwwetloket: ,,Het is dit jaar een nog groter evenement geworden en dat is mogelijk dankzij onze vele sponsors. GSVA is één van die sponsors met alle hulp die ze geven in de vorm van materiaal en vrijwilligers maar ze zijn ook ons goede doel. Het inschrijfgeld van de sporters gaat daarheen. Andere bijdragen zijn voor het organiseren van het toernooi. Dit jaar hebben onze twee MBO-stagiaires, Annemarie Nissan en Frank Veldhuijzen de organisatie op zich genomen vanwege de drukte in ons bedrijf nu we aan de Maarsbergseweg zitten. Ze hebben het fantastisch gedaan. We hebben nu ook een betrokken ambassadeur: motorrijder Mike Brouwers die het toernooi opende."

Meer info: www.uwwetloket.nl of tijdens kantooruren via 033-2866505 (vragen naar Annemarie of Frank).

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie