Vallei Accountants/Dames 1 eindigt seizoen in middenmoot

23 april 2018 om 07:25 Sport/sport Deel je nieuws

Zaterdag was de laatste wedstrijd van het seizoen voor Vallei Accountants/Dames 1 en zij speelden in Ede tegen de nummer twee, TweeVV Dames 1. Afhankelijk van wat de nummer vijf en nummer een in de competitie zouden doen, kon dit nog kampioenschap voor TweeVV en de vijfde plaats voor Woudenberg betekenen.

De wedstrijd begon met Joline Willaarts als spelverdeelster, Hendi de Greef en Laura Moraal op midden, Marcella de Kruif en Martine Leijenhorst als passer/lopers, Carina Den Ouden op de diagonaal en Kim de Witte als libero.

In de eerste set werd al duidelijk dat TweeVV terecht op de tweede positie stond. Dankzij de snelle en gevarieerde spelverdeling werden de aanvalsters gemakkelijk vrijgespeeld waardoor flink werd gescoord. Samen met eigen fouten van Woudenberg had TweeVV de set snel binnen met 25-14.

De tweede set had Vallei Accountants/Dames 1 meer grip op de wedstrijd. Mede dankzij een betere servicedruk konden er aan Woudenbergse kant punten gemaakt worden. Er werd een ruime voorsprong opgebouwd en leek de set te gaan pakken. TweeVV zette echter een tandje erbij en zocht het gat op in het midden van het veld via prikballen. Woudenberg werd helaas ingehaald en verloor met 25-23.

Het verloop van de derde set leek een herhaling van de eerste set. Het Woudenbergse blok werd zoekgespeeld en de eigen aanvalsdruk was niet in staat door de Edese verdediging heen te breken. De set ging naar Ede met 25-14.

In de laatste set leek TweeVV de druk los te laten. Woudenberg kon meer het eigen spel spelen maar haalde niet het niveau dat in andere wedstrijden naar voren was gekomen. De set ging gelijk op en er leek kans te zijn voor Woudenberg om nog een set te pakken. Helaas raakte Martine bij een stand van 21-21 geblesseerd bij een actie aan het net. Noodgedwongen nam Libero Kim de passer/loper positie over in verband met geen andere wisselmogelijkheden. Helaas mocht het niet baten en verloor Woudenberg de set met 25-22.

Nu het seizoen is afgelopen zullen de komende twee weken staan in het teken van selectietrainingen. Hierna zal de nieuwe selectie nog enkele keren doortrainen alvorens de zomervakantie in te gaan. Volgende jaar komen de dames wederom uit in de eerste klasse en hopen dan ook weer op uw support.