Peter van der Korput stopt als huisarts in Woudenberg

20 december 2013 om 00:00 Nieuws

WOUDENBERG - Peter van der Korput, destijds afkomstig uit Noord Brabant, gaat per 1 januari zijn werk als huisarts in Woudenberg beëindigen. Hij is 31 jaar als huisarts in Woudenberg werkzaam geweest. Daarvoor was hij korte tijd waarnemend huisarts in Strijen en had hij een praktijk als klassiek homeopathisch arts in Nieuwegein.

Hoewel hij de laatste tijd al vier in plaats van vijf dagen per week werkte en af en toe een sabbaticalperiode had, is nu toch het moment aangebroken om te stoppen als huisarts en andere dingen te gaan doen. Zoals sporten, musea bezoeken, reizen, lezen, fietsen of 'wat nuttigs' doen, bijvoorbeeld in Afrika of in de kerk. Ook is hij van plan om zijn Compassionkinderen te bezoeken en af en toe misschien een cursus te doen.

De huisarts heeft het al die jaren goed naar zijn zin gehad in Woudenberg: ,,Ik heb de mooiste job gehad die er is. Je wordt deelgenoot gemaakt van wat er speelt bij mensen. Daar heb ik zowel van geleerd als van genoten. Ik hoop dat mensen het ook als plezierig ervaren hebben. Ik waardeer het zeer dat ik zowel in mijn werk als bij andere activiteiten in het dorp gewoon mezelf kon zijn. Daar wil ik iedereen graag voor bedanken."

* Lees meer in De Woudenberger van maandag 23 december.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie