Regionale cursus ‘Omgaan met dementie voor betrokkenen’

29 december 2009 om 00:00 Nieuws

Dementie is een ingrijpende aandoening, niet alleen voor de patiënt, maar ook voor de directe omgeving. Naast geheugenproblemen zien we vaak problemen bij dagelijkse handelingen, in de oriëntatie en spraak.

’REGIO - RIAGG Amersfoort & Omstreken start op donderdag 4 februari 2010 wederom met de cursus ‘Omgaan met dementie’ voor partners, familieleden en andere mantelzorgers van mensen met dementie.

Ook kan het gedrag van iemand met dementie sterk veranderen en kunnen stemmingswisselingen optreden. In deze cursus staat de mantelzorger centraal.

Naast vaste thema’s komen vragen aan bod als: hoe ga je met de gedragsveranderingen om? Hoe verwerk je alle veranderingen die optreden? Hoe zorg je ondanks alles voor jezelf? Er is tijd voor het uitwisselen van ervaringen.

De cursus bestaat uit zes bijeenkomsten van twee uur, en wordt begeleid door twee medewerkers van RIAGG Amersfoort & Omstreken.

De deelnemers ontvangen bij aanvang een cursusmap.

De kosten voor deze gespreksgroep bedragen € 25.-- per deelnemer.

Bijeenkomst

De eerste bijeenkomst vindt plaats op donderdag 4 februari 2010 van 10.00 uur tot 12.00 uur aan de Westsingel 41 te Amersfoort.

Voor vragen en aanmelding kunt u contact opnemen met Caroline Timmermans, preventiewerker: 033-4603500 of met het Vraag en Aanmeldpunt: 033-4603505.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie