Vallei op zakelijke markt

15 december 2009 om 00:00 Nieuws

,,Ze noemen mij weleens de ondernemende accountant en dat vind ik een compliment. Sommige mensen zien een accountant tenslotte niet altijd ook als ondernemer.”

WOUDENBERG - Begin dit jaar startte Marfred de Leeuw vanuit huis zijn bedrijf Vallei Accountants. Inmiddels is hij met drie medewerkers neergestreken aan de Stationsweg Oost 279A. ,,Een snelle groei, kun je wel zeggen” aldus een enthousiaste De Leeuw. Zijn bedrijf biedt ondersteuning bij financiële, fiscale of juridische aspecten bij diverse bedrijven. De Leeuw heeft na zijn opleiding tot registeraccountant ook een fiscale opleiding afgerond.

De jonge ondernemer staat voor pro-actief werken waarbij hij zeker niet elk telefoontje van de klant op zijn facturen laat terugkomen. Ook het nakomen van afspraken staat hoog bij De Leeuw in het vaandel. De Leeuw vroeg bij de start van zijn bedrijf zijn vergunning voor WTA (Wet toezicht accountantsorganisaties), hierdoor staat hij geregistreerd bij de Autroriteit Financiële Markten (AFM). ,,Dit is bijzonder om als startende ondernemer te doen. Bij een vergunning WTA verplicht je je om volgens bepaalde richtlijnen te werken die ook regelmatig door een audit getoetst worden. Je moet voldoen aan bepaalde zaken voor je deze vergunning krijgt en inmiddels heb ik die binnen” legt De Leeuw uit. Van Tiel tot Utrecht is De Leeuw inmiddels werkzaam. Geboren en getogen als Woudenberger zal hij zeker vanuit ‘zijn’ dorp zijn kantoor blijven houden. Maar de naam Vallei Accountants is ook gekozen om de bredere regio aan te geven. ,,Ik hoop volgend jaar ons eigen pand te kunnen betrekken. Voor nu is het een prima oplossing” licht hij toe.

Het mooiste van zijn vak vindt De Leeuw dat iedere klant een andere uitdaging biedt. Zijn focus is breed en hij richt zich zowel op wat grotere bedrijven als kleine ondernemingen en zelfstandigen zonder personeel. Particulieren kunnen niet bij Vallei Accountants terecht. De Leeuw merkt dat zijn klanten het prettig vinden dat hij iemand is die pro-actief werkt en soms zelfs afgeremd moet worden. ,,Mijn ervaring is dat klanten het vervelend vinden als ze zelf telkens moeten bellen naar hun accountant of een en ander al gereed is. Dat wil ik voorkomen en leg daarom zelf actief regelmatig contact.”

Ook efficiënt werken met korte lijnen beoogd De Leeuw. Doordat zijn bedrijf klein is, hoeft een klant niet door diverse lagen heen voor de gewenste persoon gevonden is. Met vragen op fiscaal, juridisch of financieel gebied kan altijd telefonisch contact worden gelegd met Vallei Accountants. Het antwoord komt zo snel mogelijk terug richting de klant. Zelfs ’s avonds bellen met een dringende vraag is mogelijk.

u

Vallei Accountants, Stationsweg 279A 0332866619 www.vaacc.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie