Lage opkomst eerste vaccinatie-ronde Mexicaanse griep

8 december 2009 om 00:00 Nieuws

WOUDENBERGG/REGIO - Nederland is over de ergste piek van de Mexicaanse griep heen. Maar daarmee is de griep nog niet verdwenen en er kan mogelijk ook nog een tweede griepgolf komen.

Daarom wordt door de GGD Midden-Nederland ouders en huisgenoten met klem gevraagd om te komen voor de tweede vaccinatie tegen de Mexicaanse griep. In de eerste ronde was de opkomst niet erg hoog. Van de 649 opgeroepen kinderen in Woudenberg in de leeftijd van 6 maanden tot en met 4 jaar zijn er 358 gevaccineerd. Van de 176 opgeroepen huisgenoten van 5 tot 60 jaar zijn 85 personen daadwerkelijk komen opdagen.

De GGD adviseert toch met klem om de vaccinatie te halen. In de week van 14 december start de GGD Midden-Nederland met de tweede vaccinatieronde. Baby’s van 6 maanden tot en met 4 jaar en huisgenoten van baby’s tot 6 maanden uit Woudenberg worden op 16 en 17 december verwacht voor hun tweede prik. Voor Woudenberg moeten de deelnemers naar de locatie Veenendaal: De VeenendaalhalNijverheidslaan 83903 AP Veenendaal.

De griepepidemie is op zijn retour. Dat is goed nieuws. ,,Toch is het verstandig wel te komen voor de tweede vaccinatieronde volgende week”, aldus Olga Visser, arts-assistent infectieziektebestrijding van de GGD Midden-Nederland. “De Mexicaanse griep is nog niet verdwenen en ook valt het niet uit te sluiten dat er een tweede golf komt.”

Tweede vaccinatieronde

De tweede vaccinatieronde loopt van 14 tot en met 17 december. Ouders/verzorgers en huisgenoten kunnen in deze week op hetzelfde tijdstip en locatie terecht met de tweede oproepkaart. Deze oproepkaart is meegestuurd met de uitnodigingsbrief. Indien mensen zijn uitgeweken naar een andere datum of locatie tijdens de eerste vaccinatieronde moeten zij er zelf rekening mee houden dat er 21 dagen tussen de twee prikken moet zitten. Op www.ggdmn.nl staat het oproepschema vermeld. Sommige gemeenten regelen wederom vervoer naar de vaccinatielocatie, dit staat vermeld op de website van de betreffende gemeente.

Alle locaties zijn geopend van 8.00 uur ’s ochtends tot 18.30 uur ’s avonds. Men wordt verzocht de tweede oproepkaart(en) mee te nemen. Baby’s tot 1 jaar worden in een been gevaccineerd. Kinderen vanaf 1 jaar krijgen de vaccinatie in een arm. Het is handig om met de kleding van de kinderen hiermee rekening te houden en eventueel een handdoek mee te nemen om uw kind op het aankleedkussen aan en uit te kleden. Er wordt niet gevaccineerd als u of uw kind 38 graden koorts heeft. * Kijk op de website van uw gemeente (of op www.ggdmn.nl) of er vervoersmogelijkheden geregeld zijn.

Op de foto een prikmoment in Amersfoort.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie