45Plus voetbal voor de regio Woudenberg

8 december 2009 om 00:00 Nieuws

Ondanks dit succesvolle initiatief van de KNVB wil Kees Vink van Sport Health Bodyflash in de regio Woudenberg een aangepaste maar vooral vriendschappelijke competitie starten. Vink: ,,Ik weet dat er, net als ik, veel oud-voetballers zijn van 45 jaar en ouder die graag een balletje willen trappen, maar dan iets minder fanatiek en wel met de zekerheid dat je na het weekend gewoon zonder blessures naar je werk kunt.”

Initiatief voor competitie gestart WOUDENBERG - De KNVB is tijdens het seizoen 2008/’09 gestart met toernooien speciaal gericht op 45 plussers. Daarmee wordt gehoor gegeven aan de steeds grotere behoefte van de generatie die opgroeide in het tijdperk waarin totaalvoetbal werd geboren.

De bedoeling is een competitie van voetbalverenigingen uit de regio. Een team bestaat uit zeven spelers, 1 doelman en 6 veldspelers. De voetballers moeten minimaal 45 jaar oud zijn. Dispensatie is niet mogelijk. Negentig minuten lang zwoegen op een veld van pakweg honderd bij zestig meter tegen spelers die twintig jaar jonger zijn, en vaak bewuste overtredingen willen maken in het ‘belang’ van de wedstrijd met alle risico’s van dien, hoort dus tot de verleden tijd.

Voetbalverenigingen

Volgens Kees is er positief gereageerd bij de voetbalverenigingen van Woudenberg, Scherpenzeel, Valleivogels en SVMM uit Maarn. Zeker nu het duidelijk is geworden dat het geen bedreiging is voor de bestaande senioren teams. Deze nieuwe competitie is anders en uitsluitend een aanvulling op het bestaande clubvoetbal. De spelers kunnen gewoon lid worden van hun eigen favoriete vereniging. Hierdoor is de verplichte KNVB verzekering ook geregeld en is het bovendien goed voor de voetbalverenigingen zelf. De thuisbasis van de 45plus wedstrijden is de accommodatie van VV Woudenberg. Er kunnen enkele wedstrijdjes gespeeld worden maar een toernooivorm met meerdere teams is ook mogelijk. De wedstrijddag is nog niet definitief, en hangt onder meer af van de behoefte van de geïnteresseerde deelnemers. Zo kan het op zaterdagmiddag maar is het ook mogelijk om een vrijdagavondcompetitie op te starten. Op 19 december wordt een proeftoernooi/wedstrijd gehouden. Men kan dan kennismaken met het prachtige kunstgrasvoetbalveld van VV Woudenberg en misschien wel met ‘oude’ voetbalvrienden. Vink: ,,Omdat we niet met de officiële KNVB 45plus competitie meedoen is er veel ruimte om in te springen op nieuwe ideeën en aanvullende wensen van de deelnemers. Bij voldoende belangstelling kan er na de winterstop gestart worden met de competitie en/of toernooivorm.’’

Iedereen die zich wil aanmelden of meer informatie wil kan zich in eerste instantie opgeven bij Kees Vink. Het telefoonnummer is: 06-53474735 of via de mail: info@keesvink.nl.

Lees elders op deze pagina de spelregels.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie