Volkskerstzang in De Camp

16 december 2008 om 00:00 Nieuws

In Woudenberg zijn de voorbereidingen voor de Volkskerstzang in volle gang. De organisatie van dit bekende en vertrouwde evenement is in handen van de ‘Centrale Evangelisatie Commissie’ van de Hervormde Gemeente.

Collecte-opbrengst naar Mercy Ships WOUDENBERG – Voor de zesde keer vindt in sporthal De Camp de Volkskerstzang plaats en wel op woensdagavond 24 december. Muzikale medewerking wordt verleend door het christelijk gemengd koor ‘Song of Spirit’ met als soliste de mezzo sopraan Alexandra d’Espinoza.

De opzet van de avond is dezelfde gebleven in vergelijking met voorgaande jaren. De doelstelling van de commissie is om mensen op een laagdrempelige manier in aanraking te brengen met het (kerst)evangelie.

Daarnaast speelt het luisteren naar, en het met elkaar zingen van bekende kerstliederen een grote rol. De te zingen teksten zullen door middel van een beamer op een groot scherm geprojecteerd worden. Ook wordt er een korte overdenking gehouden door ds. C.B. Stam.

Mezzo-sopraan

Dit jaar is het Christelijk Gemengd regiokoor ‘Song of Spirit’ te gast. Dit koor heeft ongeveer 80 leden. Ook is een soliste aanwezig die met het koor zal samenwerken, namelijk de uit Argentinië afkomstige mezzo sopraan Alexandra d’Espinoza. ‘Song of Spirit’ is opgericht in februari 1990 en statutair gevestigd in Doorn.

Christelijke liederen

In september 2008 is Vincent van Dam als dirigent Loek van der Leeden opgevolgd. Deze avond zingt het koor echter onder leiding van Jannie Wichards. Daarnaast begeleid zij het koor op de vleugel. Het repertoire bestaat uit christelijke liederen, gospelsongs, stukken uit musicals en klassieke werken. In 2005 heeft het koor gezongen in de Nicolaaskerk in Praag.

De muzikale omlijsting van de Volkskerstzang is als vanouds in handen van Harmoniegezelschap ‘Fidelio’ uit Woudenberg onder leiding van Cor Pronk.

Collecte

Na afloop zal een collecte gehouden worden waarvan de opbrengst bestemd is voor ‘Mercy Ships’. Deze organisatie heeft hospitaalschepen die mensen, die verstoken zijn van medische hulp, behandeling aanbieden. Door deze hulp kunnen mensen weer normaal functioneren en hun werkzaamheden oppakken om in hun levensonderhoud te voorzien.

De volkskerstzang van deze avond begint om 19.30 uur. Het voorprogramma begint om 19.00 uur. De zaal gaat om 18.30 uur open.

Rolstoelen

Personen die rolstoelafhankelijk zijn en die de volkskerstzang graag willen bezoeken, worden vriendelijk verzocht even contact op te nemen met één van de commissieleden onder telefoonnummer 033-2864532. Er zal dan voor gezorgd worden dat er een plaats voor hen beschikbaar is.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie