Creatief met haar

9 december 2008 om 00:00 Nieuws

Leereveld was jarenlang, samen met haar zus, actief als hondentrimster in Woudenberg. Na elf jaar was ze toe aan een nieuwe uitdaging en zo ontstond het idee voor Care for Hair. Na verschillende opleidingen en cursussen kan ze nu mannen, vrouwen en kinderen voorzien van een nieuw kapsel. Ook bruidskapsels en haar opsteken zijn Leereveld niet vreemd. ,,Het up to date houden van mijn kennis vind ik belangrijk. En daarom heb ik me ook gespecialiseerd in het zetten van hairextensions. Zo kan men in een korte tijd van een kort koppie naar lange lokken gaan”, aldus Leereveld. Zelf heeft ze onlangs ook extensions laten zetten om te ervaren hoe dit voelt. Leereveld knipt daarnaast ook bij stichting Reynaerde een aantal bewoners.

WOUDENBERG – Danielle Leereveld opende op 1 november haar kapsalon aan huis Care for Hair aan de Witte de Withlaan 17. Op haar bovenverdieping is haar professionele kappersruimte te vinden. Voorzien van twee stoelen, grote spiegels en een keur aan gekleurde hairextensions. Ook verschillende verzorgingsproducten van het merk Artistique vullen de kast.

door Janneke Hek - Vermeulen

,,Een echte uitdaging om deze mensen te knippen. Ook het knippen van kinderen ligt me. Je moet toch even wat meer uit de kast halen om ze stil te laten zitten in de kappersstoel.’’ Leereveld vindt het van belang om de tijd te nemen voor haar klanten. ,,Zeker geen klusje van tien minuten maar ik wil dat mijn klanten weten dat ik alle tijd voor ze neem. Uiteraard is het ook mogelijk wanneer men haast heeft, om snel met een mooi kapsel weer buiten te staan”, zegt ze.

De onderneemster zal een klant nooit met nat haar de deur uitsturen. ,,Bij mij sta je met een geföhnd hoofd weer buiten.’’

Flexibel

De moeder van drie kinderen vindt het ideaal om vanuit huis te werken. Zo kan ze zelf haar agenda indelen. Hierdoor is ze voor de klant flexibel. Zowel ’s avonds als overdag kan er geknipt worden. Ook aan huis komen knippen, behoort tot haar mogelijkheden. Sinds ruim een maand is ze actief en merkt Leereveld dat mond-tot-mond reclame goed werkt.

De lijn met haarverzorgingsproducten is van Artistique. Voordat deze gekozen werd, heeft Leereveld uitgebreid onderzoek gedaan wat het beste bij haar salon past. ,,Dit is een merk dat alleen via de kapper verkrijgbaar is, en toch niet te duur is. Kwaliteit vind ik belangrijk, maar een normale prijs ook”, verduidelijkt ze. Dames knipt zij voor 14,50 euro.

Kraamverzorgster

Leereveld begon ooit als kraamverzorgster, vervolgens hondentrimster en nu dan haar eigen kapsalon. ,,Ik ben altijd met haar bezig geweest. En door mijn creativiteit kan ik veel bereiken. Dat wil ik met Care for Hair, de naam zegt het al, ook doen. Verzorging van haar is het helemaal voor mij”, aldus Danielle Leereveld.

Nieuwe klanten krijgen 2,50 euro korting op hun behandeling. Care for Hair is gevestigd aan de Witte de Withlaan 17, telefoonnummer 06-2120 1983.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie