Dorcas houdt Voedselactie

3 november 2007 om 00:00 Nieuws

WOUDENBERG - Van vrijdag 9 tot en met zaterdag 10 november staat Nederland in het teken van de twaalfde Nationale Voedselactie. De hulporganisatie Dorcas Hulp Nederland houdt in ruim 550 supermarkten voedselinzamelingen en hoopt zo'n 50.000 voedselpakketten in te zamelen.

Ook Stichting Vrienden van Dorcas Woudenberg zal aan deze landelijke actie meedoen. In de Woudenbergse supermarkten Albert Hein en Super de Boer zullen opnieuw vele vrijwilligers staan om ook uw eventuele bijdrage in ontvangst te nemen. Zij hopen in Woudenberg 220 pakketten bij elkaar te kunnen verzamelen.

Nog voor de Kerst zullen de eerste 25.000 voedselpakketten in Oost-Europa worden bezorgd. Het voedsel is bestemd voor de allerarmsten in onder meer Oekraïne, Roemenië, Moldavië, Bosnië, Servië, Wit-Rusland, Albanië, Hongarije en Noord-Ossetië (Rusland). Door het uitdelen van voedselpakketten wil Dorcas deze mensen de winter door helpen. Ze ervaren het pakket als een bemoediging en stellen het zeer op prijs dat mensen in Nederland op deze manier laten weten dat ze niet vergeten worden.

Tijdens de NVA worden ook kleurplaten verspreid die kunnen worden ingekleurd en ingestuurd. De winnaar van deze wedstrijd krijgt een mooi prijzenpakket thuisgestuurd.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie