Leer scootmobiel rijden

27 juli 2007 om 00:00 Nieuws

WOUDENBERG - Op woensdag 19 en donderdag 20 september 2007 krijgen inwoners van Scherpenzeel, Woudenberg en Renswoude, die een scootmobiel rijden, een training aangeboden. De gemeenten hebben verkeersveiligheid hoog in het vaandel staan en wil graag dat de scootmobielers zich veilig voelen in het verkeer. In dit project wordt nauw samengewerkt met de leveranciers van de scootmobielen en de Stichting Ouderen Scherpenzeel-Renswoude en de Stichting Welzijn Ouderen Woudenberg.

Eerst wordt een aantal verkeersregels uitgelegd die speciaal voor de scootmobielers geldt. Daarna wordt op een vaardigheidbaan geoefend met de scootmobiel. Het gaat dan om stoepranden, onregelmatig terrein, remmen, parkeren en dergelijke. Dan wordt de praktijk geoefend door samen met een rij-instructeur een route op de openbare weg te rijden. Er kunnen maximaal 25 personen meedoen. Alle scootmobielgebruikers hebben, via hun gemeente, een uitnodiging ontvangen om mee te doen.

De Workshop Scootmobiel vindt plaats op 19 september in de Camp, Bosrand 15 in Woudenberg en op 20 september in de Heijhorst in Scherpenzeel. De ochtend wordt door de gemeenten gesubsidieerd. Wij vragen van u een kleine bijdrage van € 5,00. Voor dit bedrag krijgt u ook koffie en een broodje. Heeft u zelf geen scootmobiel, maar bent u wel geïnteresseerd kunt u ook inschrijven. Aan de deelname is geen leeftijd verbonden.

Na afloop krijgen alle deelnemers een certificaat uitgereikt.

Het is de eerste keer dat deze workshop in deze regio wordt gehouden. Het begint om 9.30 uur en eindigt rond 12.30 uur.Voor nadere informatie en inschrijving kunt u bellen met de SOS-ouderenwerkster Erny de Wildt, telefoon: 033-277 88 98.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie