Ingezonden: politieauto

6 maart 2013 om 00:00 Nieuws

Beste redactie,

Afgelopen dinsdag las ik gniffelend de reactie van districtschef Yvonne Hondema op de foto van de politieauto, die prominent op de invalidenparkeerplaats bij de Jumbo geparkeerd stond. Fijntjes wijst zij de afzender van de brief op het feit dat deze foto niet recent, maar bijna een jaar geleden genomen is. Dat kan ik beamen: het was inderdaad al enige tijd geleden.

Wat echter niet klopt, is dat deze foto op zaterdag 7 april is gemaakt. Het was namelijk een vrijdagavond. Het briefje met de tekst "Dit is een verkeerd voorbeeld" van ondergetekende zit nog zichtbaar onder de ruitenwisser.

Wat ook niet geloofwaardig is, is het excuus dat er een verdachte uit de winkel is opgehaald. Als onze gewaardeerde agenten de moeite nemen om hun auto in dat geval rustig op de parkeerplaats te parkeren, dan was er iets verder nog ruimte genoeg. Geloofwaardiger was in dat geval om de politieauto prominent op het trottoir te parkeren. Daar had niemand in dat geval een probleem mee gehad.

Mevrouw Hondema: dat u de moeite neemt op de foto te reageren, is te prijzen, maar geef dan ronduit toe dat agenten ook gewone mensen zijn, die wel eens een vergissing begaan.

Met een hartelijke groet,

Jos van Ginkel

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie