Nieuwe hoofdsponsor jeugdbegeleiders Valleivogels

28 december 2012 om 00:00 Nieuws

SCHERPENZEEL - S.v. de Valleivogels heeft een nieuwe Hoofdsponsor voor haar jeugdvoetbalbegeleiders gevonden. Sport & Health Bodyflash uit Woudenberg heeft zeventig Brunotti coachjassen voor alle begeleiders van alle jeugdelftallen van de Valleivogels gesponsord. Hiermee krijgen de vele vrijwillige en enthousiaste jeugdbegeleiders van de club een nieuwe uniforme uitstraling.

Met Bodyflash heeft Valleivogels niet alleen een nieuwe sportieve jeugdsponsor binnen gehaald, maar ook een ervaren partner in fit- en gezondheid. Zo zullen, naast de coachjassen, de jeugdbegeleiders in de gelegenheid worden gesteld om tegen gereduceerde tarieven gebruik te maken van de sportaccommodatie van Bodyflash. De fitnessmogelijkheden bij Bodyflash zijn, zowel in groepsverband, als individueel uitgebreid. Niet voor niets is de slogan van Bodyflash: 'Veel meer dan fitness'. Een sportvereniging als Valleivogels is zich natuurlijk zeer bewust hoe belangrijk gezonde en fitte vrijwilligers voor de club zijn en is dan ook verheugd met deze nieuwe samenwerking.

Doelstelling & Goede voorbeeld

Doelstelling van het nieuwe jeugdbeleidsplan is er op gericht de voetbaljeugd van Valleivogels naar een hoger niveau te brengen. Zo wordt er meer geïnvesteerd in trainingsmaterialen maar ook in de voetbalkennis van de jeugdbegeleiders. Jeugdbegeleider is tenslotte niet zomaar een simpel vrijwilligersbaantje. Je moet naast de benodigde voetbalkennis ook weten wat er in de specifieke leeftijdsgroepen speelt en de taal van deze groep spreken. Kinderen kijken op tegen hun begeleiders en het goede voorbeeld geven is dus te allen tijde van groot belang. Sportief gedrag, fatsoenlijk taalgebruik, de juiste omgangsregels met zowel kinderen als ouders en het 'gezonde' voorbeeld geven (bijvoorbeeld niet roken in het bijzijn van de kinderen) moet eigenlijk vanzelfsprekend zijn. Het beleid van Valleivogels sluit dan ook naadloos aan op de, helaas door een trieste gebeurtenis ontstane, slogan van de afgelopen weken: ZONDER RESPECT GEEN VOETBAL. Deze woorden zullen ook bij Valleivogels in de toekomst veel meer betekenis krijgen. Valleivogels en Bodyflash willen zich samen gaan inzetten om zowel begeleiders, toeschouwers als sporters te motiveren om normen en waarden op sportief gebied hoog in het vaandel te houden. Vanzelfsprekend hopen beide sportclubs dat iedereen begrip heeft voor deze sportieve doelstelling.

KNVB opleiding jeugdtrainers

Dat Valleivogels met de jeugd naar een hoger plan wil bewijst wel het feit dat er op dit moment maar liefst 22 jeugdbegeleiders van Valleivogels zijn die de Pupillentrainerscursus van de KNVB volgen. Deze cursus wordt verzorgd door de eigen Technisch Jeugdcoördinator van Valleivogels Jacko Stuivenberg, die eveneens docent is bij de KNVB.

Trainingen in voetbalvrije weken

Niet alleen de jeugdbegeleiders en hun partners, maar ook de jeugdvoetballers zelf van Valleivogels kunnen gebruik maken van de mogelijkheden bij Bodyflash. Zo kunnen er in de voetbalvrije weken (vakanties, winterstop, etc.)  activiteiten voor zowel senioren- als jeugdteams van Valleivogels worden georganiseerd bij Bodyflash. En zo ontstaat er een sportieve samenwerking die voor beide sportclubs een meerwaarde kan betekenen. Tenslotte zijn zowel Valleivogels als Bodyflash het over één ding helemaal eens: Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst!

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie