Kerst met Cantare

7 december 2012 om 00:00 Cultuur

WOUDENBERG - Het mannenensemble Cantare onder leiding van Evert van Dijkhuizen geeft donderdag 20 december een kerstuitvoering in de Maranathakerk in Woudenberg.

Aan de uitvoering wordt meegewerkt door bas-bariton Mijndert van Doezelaar, fluitiste Maaike Nugteren en organist Marco den Toom. Op het programma staat koor- en samenzang van bekende kerstliederen. Ds. J. Joppe, predikant van de Maranathakerk, zal een meditatie verzorgen.

De toegang is gratis. Er wordt gecollecteerd voor de onkosten. De uitvoering begint om 20.00 uur. De kerk gaat open om 19.30 uur. Het adres is: Albert Cuijplaan 2, Woudenberg.

Cantare bestaat uit zeventien geoefende zangers die het een uitdaging vinden om in een klein koor te zingen, waar elke stem telt. Het ensemble staat sinds september 2008 onder leiding van de Woudenbergse dirigent Evert van Dijkhuizen. Cantare besteedt veel aandacht aan een fraaie koorklank en het zingen met passie vanuit de tekst. Volgend jaar bestaat het koor vijf jaar. Dan zal er een jubileum-cd uitgebracht worden.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie