Solotheatervoorstelling Kirsten Benschop in de bibliotheek

1 november 2012 om 00:00 Cultuur

SCHERPENZEEL - Kirsten Benschop speelt de theatervoorstelling Adempauze op 8 november in Kulturhus De Breehoek. Aanvang 20.00 uur. De voorstelling wordt gehouden tijdens de landelijke campagne Nederland Leest. Iedereen wordt hierbij uitgenodigd met elkaar in discussie te gaan over één bepaald boek. Dit jaar is dat 'De Donkere kamer van Damokles' van W.F. Hermans. Leden van de Openbare Bibliotheek Scherpenzeel kunnen dit boek gratis afhalen.

De voorstelling Adempauze heeft treffende overeenkomsten met. de thematiek van het Nederland Leest boek 2012, 'De donkere kamer van Damokles'. De ongrijpbaarheid van de werkelijkheid en de onkenbaarheid van de ander, staan zowel in het boek als in de voorstelling centraal. Maar ook de zoektocht naar de eigen identiteit, de ouder-kind relatie en de eerder hierboven genoemde thema's.

Geweld? Dat overkomt alleen een ander. Maar wat als op een dag het tegendeel blijkt? Daarover gaat Adempauze. Een voorstelling die terugvoert naar dit moment, waarna levens van betrokkenen een ongewild en onomkeerbaar andere loop krijgen. In de 80 minuten durende solo theatervoorstelling 'Adempauze' presenteert hoofdpersoon Vera haar gelijknamige autobiografische debuutroman aan het grote publiek.

Adempauze is een psychologisch drama en thriller ineen; een reconstructievoorstelling waarin relativerende humor niet ontbreekt. Kenmerkend is de aandacht voor nuance, het zijn soms maar kleine verschillen 'waarom de een wel en de ander niet.'

Adempauze wordt gespeeld door Kirsten Benschop; zij heeft het ook bedacht en geschreven. Thema's als 'angst', 'schuld', 'gevangen zitten', 'loslaten' en 'vergeving' worden dichtbij gebracht. Bijzonder is de samenwerking met actrice Margreet Blanken (bekend van o.a. de solovoorstelling Etty Hillesum en van de 80-er jaren serie Medisch Centrum West). Zij verzorgt de raamregie in de vorm van speladvies bij 'Adempauze'.

Entree: € 5,00 voor leden van de Openbare Bibliotheek Scherpenzeel. Niet-leden betalen € 4,00. Reserveren via www.openbarebibliotheekscherpenzeel.nl of telefonisch 033-2773107

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie