Scherpenzelers zingen mee in Gelders Mannen Ensemble

26 september 2012 om 00:00 Cultuur

SCHERPENZEEL - Drie zangers uit Scherpenzeel maken deel uit van het Gelders Mannen ensemble (GME) dat in juni 2012 is opgericht. Zaterdag 5 oktober geeft het ensemble zijn eerste concert -georganiseerd door Woord en Daad- in Barneveld. Het ensemble bestaat uit 11 mannen.

De drie Scherpenzelers - Freddy ten Broek, Wim de Groot en Jaco van der Voet- hebben jarenlang zangervaring, voornamelijk op grote koren. Zingen in een ensemble is echter hun passie. De meeste mannenkoren bestaan uit een aanzienlijk aantal leden. Zo niet bij het GME. Hier worden de vier stempartijen vertolkt door twee of drie mannen en dat vraagt durf en lef. Door het stem- en zangniveau spreekt dit kleinschalige de Scherpenzelers erg aan.

De moeilijkheid van een ensemble is om een homogene klank te creëren. Volume maken is voor de mannen van het GME niet moeilijk, maar hen beheerst laten zingen vraagt inzet en vakmanschap van de dirigent. De bekende en bekwame dirigent, Arie Kortleven, is een vakman pur sang, al is het voor hem een nieuwe ervaring om een dergelijk ensemble te dirigeren. Zijn kunde en enthousiasme dragen bij aan een geheel eigen klankkleur van het ensemble. Het repertoire bestaat uit psalmen, gezangen en geestelijke liederen.

Aan het concert zullen verder diverse jongeren uit Barneveld hun muzikale bijdrage verlenen. Verder is er ruimte voor samenzang.

Het concert begint om 19.30 uur. De Hersteld Hervormde Pniëlkerk, Rietberglaan 2 te Barneveld is open vanaf 19.00 uur.

De toegangsprijs voor volwassenen bedraagt € 2,00, kinderen tot en met 12 jaar betalen € 1,00.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie