Glashorst viert kerstfeest op bijzondere wijze

23 december 2011 om 00:00 Cultuur

SCHERPENZEEL - De groepen drie tot en met acht van de christelijke basisschool De Glashorst vierden donderdag 22 december het kerstfeest. Dit jaar koos het onderwijsteam niet voor het gebruikelijke kerstfeest in de klaslokalen, maar was de wijk De Wittenberg het decor voor de viering.

Om 18.30 uur vertrok de eerste groep ouders met kinderen vanaf de school om het verlichte pad te volgen. Onder begeleiding van een leerkracht kon iedereen genieten van de prachtige entourage. Op het schoolplein startte de route met een mooi schouwspel waarin de aankondiging van de volkstelling werd verteld. De weg was simpel te volgen door de vele kaarsen die langs de route stonden. Zo konden de wandelaars op de Glashorst horen hoe de engel Gabri?l aan Maria vertelde dat ze een zoon zou ontvangen en in de volgende garage kon men zien en horen hoe Jozef de droom beleefde. Als afsluiting werd, net als bij de andere opvoeringen, een prachtig kerstlied gezongen.

Als iedereen de weg vervolgt, komen ze Jozef en Maria, vergezeld van een echte ezel, tegen. Het kaarslicht op de Vermeerlaan geeft een prachtige aanblik. Voor diverse huizen stond een groot bord met de tekst ,,herberg vol''. Ook in de twee grote tenten met de prachtig verklede tieners was geen plaats voor Jozef en Maria. Via de ,,velden van Efratha'' met de engelen, herders en schapen kwam men uiteindelijk bij de stal terecht. Op het grote plein waande men zich even in Bethlehem. Niets ontbrak aan het schouwspel en iedereen genoot van de kinderen en de dieren. Na afloop van de indrukwekkende wandeling was er op het schoolplein nog een gezellig samenzijn.

Prachtig om te zien wat het schoolteam samen met de ouders deze avond heeft neergezet. ,,mees'' Ebbers kijkt terug op een mooie avond. ,,Er is de afgelopen tijd ontzettend veel werk verricht. Door de tieners van groep acht, door het onderwijspersoneel en ook vele ouders hebben fantastisch werk verricht om deze avond te doen slagen'' aldus de leerkracht.

Ook directeur Bos kijkt tevreden terug op deze avond. ,,We hebben dit jaar gekozen voor een andere opzet voor onze kerstviering en de opzet lijkt geslaagd. Het is op zich niet belangrijk hoe de kerstviering eruit ziet, als het maar gaat om die ene belangrijke boodschap: de geboorte van Jezus. Ik hoop dat de kinderen na jaren nog terug zullen denken aan deze bijzondere avond en dat ze daarbij het geloof en Gods Woord niet uit het oog zullen verliezen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie