‘We gaan nu over tot daden’

14 december 2010 om 00:00 Nieuws

De expansiedrift van Jumbo is groot. Wegens overname worden wekelijks supermarkten van Super de Boer omgebouwd tot winkels met de Jumbo-formule. Waren er eerder al winkels geopend in onder meer Nijkerk en Leusden, woensdag was Woudenberg aan de beurt. ,,Er is keihard gewerkt volgens een strakke planning. Als ik het zelf had mogen bepalen, was ik liever al twee weken geleden open gegaan. In verband met de opening van andere vestigingen was dat echter niet mogelijk”, legt Patrick Kolfschoten uit.

Deuren Jumbo op feestelijke wijze geopend WOUDENBERG - Supermarkt Jumbo heeft woensdagochtend officieel haar deuren geopend. Klokslag negen uur gingen de deuren na een korte speech van ondernemer Patrick Kolfschoten op feestelijke wijze open. Daarmee is de vestiging aan ’t Schilt de 175e winkel die behoort tot de Jumbo-formule. Ook algemeen directeur Frits van Eerd was van de partij.

De supermarktondernemer heeft tijdens de verbouwing van de winkel samen met zijn medewerkersploeg de nieuwe formule eigen gemaakt. Zeven dagelijkse zekerheden vormen de ingrediënten van de nieuwe winkel. ,,Jumbo heeft de laagsteprijsgarantie plus het breedste assortiment en koppelt daar uitstekende service aan”, vat Kolfschoten samen. In vergelijking met de oude winkel vallen onder meer de groter opgezette entree en de bredere gangpaden in het oog. Verder blijken de verspleinen echte blikvangers. Kolfschoten: ,,Ambachtelijke producten zoals vlees en kaas zijn belangrijke speerpunten. Om overal verse waren te kunnen garanderen, is het aantal personeelsleden verdubbeld. Ook zij hebben natuurlijk verschillende trainingen gevolgd.”

De opening ging niet onopgemerkt voorbij. Wie naar het centrum ging of via de uitvalswegen het dorp verliet, werd al geconfronteerd met de gele ballonnen die her en der waren opgehangen. Ook algemeen directeur van Jumbo Supermarkten Frits van Eerd was naar ’t Schilt toegekomen. Daar complimenteerde hij Kolfschoten en zijn team voor het verzette werk. ,,Alle verhalen zijn nu voorbij, we gaan nu over tot daden”, zo sprak de baas van het familiebedrijf enkele momenten voordat de winkel officieel opende.

Nieuwsgierig

Voor de winkel hadden zich toen al enkele tientallen klanten opgesteld, die maar wat nieuwsgierig waren naar hun nieuwe supermarkt. Er volgde een korte toespraak van ondernemer Patrick Kolfschoten, waarna hij samen met zijn team op een knop drukte. De confettislingers die hiermee gelanceerd werden, deed vrolijk aan. Alleen een bewoonster van de appartementen boven de winkel was hier niet op voorbereid en schrok zich op haar balkon zichtbaar een hoedje.

Desondanks werd het een vrolijke openingsweek waarbij menig Woudenberger boodschappen haalde in de nieuwe supermarkt, waar ook producten van het eigen Jumbo-huismerk worden verkocht. ,,Ik ben blij dat we nu voor de kerstdagen omgebouwd zijn. We gaan keihard werken om van de nieuwe winkel een succes te maken”, aldus Patrick Kolfschoten, die als visitekaartje van de Jumbo zoveel mogelijk op de winkelvloer aanwezig wil zijn.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie