SCHERPENZEEL - Jakob Melessen heeft aan een bijzondere wedstrijd drie punten overgehouden. De trainer-coach zag zijn Scherpenzeel een 0-2 z

25 november 2010 om 00:00 Voetbal

,,Het was een speciale wedstrijd, waarin we op basis van de eerste helft een terechte overwinning hebben geboekt”, vertelt Jakob Melessen. In Soest zag hij dat Hees zijn huid zo duur mogelijk verkocht. Dat ging gepaard met veel fysieke kracht, maar Scherpenzeel bleef overeind. Halverwege de eerste helft werd het verschil door de na een schorsing teruggekeerde Frans Veldhuizen gemaakt. Hij schoot na 20 minuten binnen en verzorgde de assist bij de 0-2 van Harm van Bergen. ,,Een aanval uit het boekje”, kaart Melessen na.

Over het tweede bedrijf zal hij ook nog wel eens nadenken. Hetgeen Scherpenzeel na de pauze op de mat legde, was ondermaats. Tegen een tiental Soestenaren - vlak voor rust kwam Hees met tien man te staan - werd veel te veel balverlies geleden, waardoor de definitieve beslissing uitbleef. Tot overmaat van ramp kreeg Folkert Pol in de 75e minuut direct rood. Hij loopt daardoor de derby tegen Valleivogels op 4 december mis. In gevaar kwam de vierde driepunter van het seizoen echter niet meer.