SCHERPENZEEL - De zondagafdeling van Scherpenzeel heeft zichzelf een slechte dienst bewezen. De zesdeklasser verloor thuis met 1-2 van dire

25 november 2010 om 00:00 Voetbal

Op voorhand leek het allemaal zo fraai. Gesterkt door de gelukkige zege tegen Oranje Wit wilden de bewoners van De Bree-Oost Kismet puntloos naar huis sturen. Het verschil met de bezoekers was op de ranglijst welgeteld drie punten, dus dat leek een haalbare kaart. Die gedachte werd al snel bevestigd in de wedstrijd. Simon Rozendaal onderschepte de bal en speelde John de Fluiter in, die vervolgens Mike den Hartog lanceerde: 1-0.

Het leek de opmaat voor een prachtige voetbalmiddag, maar daar verkeek Scherpenzeel zich lelijk op. Na de 1-0 trok Kismet de wedstrijd namelijk naar zich toe. Het drong de thuisploeg terug en vijf minuten voor rust volgde de gelijkmaker. ,,Het was een buitenspeldoelpunt”, betwist coach Marcel van Dijk. Na een uur spelen volgde een nieuwe tegenslag, de 1-2. Het bleek het sein om één op één te gaan spelen. Daarmee gaf de thuisploeg weliswaar kansen weg, maar getracht werd om de gelijkmaker te forceren. Het lukte echter niet, zelfs niet met Marcel van Dijk binnen de lijnen. Hij viel noodgedwongen in nadat Mike den Hartog geblesseerd afhaakte.