Revanche voor Vallei Accountants/Dames 1

25 maart 2018 om 19:34 Sport/sport Deel je nieuws

Deze zaterdag traden de Woudenbergse dames aan tegen directe concurrent Agilitas D1. Met een punt verschil op de ranglijst kon er weer een plek gepakt worden.

De wedstrijd begon met Mandy van der Vaart als spelverdeelster, Hendi de Greef en Laura Moraal op midden, Marcella de Kruif en Martine Leijenhorst als passer/lopers, Carina Den Ouden op de diagonaal en Kim de Witte als libero.

In de eerste set wist Woudenberg continue een punt of twee voor te lopen op de tegenstander. Dankzij de service waren de dames in staat om Agilitas onder druk te houden en werden de ballen van de tegenstander makkelijker te verwerken. Het bleef spannend maar de set was voor Woudenberg met 25-22.

De eerste punten van de tweede set waren stroef voor Woudenberg en al gauw had Agilitas een kleine voorsprong. De servicedruk van Woudenberg kon beter maar gelukkig zat er een goede verbetering in de verdediging bij Vallei Accountants/Dames 1 waardoor alsnog de aanvalster bediend konden worden. Richting het einde van de set wist Woudenberg de overhand weer te pakken en pakte zij de set met 25-23.

De derde set begon met een gele kaart voor Agilitas nadat zij wederom, voorgaand ook in set een en twee, niet reageerden op het fluitsignaal van de scheidsrechter. Dit maakte de set er niet minder spannend om want ondanks dit bleef Agilitas vechten voor setwinst. Woudenberg hield echter stand en liet stabiel spel zien waardoor de set gewonnen werd met 25-22.

Met de 3-0 voorsprong was het doel duidelijk, de volle vijf punten pakken voor de 6e plek op de ranglijst. De motivatie zat er goed in en al duikend werden de ballen van de grond afgehaald. Het harde werken in de gehele wedstrijd werd goed beloond met setwinst, 25-22.

Dankzij deze vijf volle punten staat Woudenberg nu op een mooie zesde plaats. Coach Harry Kenter gaf aan ontzettend trots te zijn op het team. “Er is weinig aan te merken op deze wedstrijd. Deze 4-0 is een hele mooie opsteker en bewijst dat wij de laatste periode  goed bezig zijn. Over twee weken staat de volgende stap op het programma.”

Over twee weken speelt Vallei Accountants/Dames 1 om 17:00 tegen BSVO D1 in Otterlo.