Afbeelding
Grote Clubactie

Woudenbergse clubs halen ruim 10.000 euro op

8 december 2020 om 16:02 Verenigingen

WOUDENBERG Ruim 300.000 verkopers zetten zich de afgelopen maanden in om loten te verkopen tijdens de Grote Clubactie. In Woudenberg lukte het verenigingen om in totaal 10.137 euro op te halen. Landelijk deden zo’n 5.300 verenigingen mee met de Grote Clubactie. Samen haalden zij dik 9,5 miljoen euro op door meer dan 3 miljoen loten te verkopen. De deelnemende clubs verbreken hiermee alle records.

Dit jaar deden in Woudenberg vijf clubs mee aan de Grote Clubactie. G.V. Longa haalde 5601 euro op, Korfbalvereniging Woudenberg 2472 euro, Volleybalvereniging Woudenberg 1371 euro, Voetbalvereniging Woudenberg 393 euro en Tafeltennisvereniging Smash 300 euro. ,,Dit is de grootste opbrengst in de 48-jarige geschiedenis van de Nationale Grote Clubactie”, vertelt directeur Frank Molkenboer van de Grote Clubactie. Hij kan zijn geluk niet op. ,,Ik ben supertrots dat iedereen zo zijn best heeft gedaan. Juist in deze moeilijke tijden is dit soort saamhorigheid belangrijk.” De afgelopen jaren daalde het aantal clubs dat deelnam aan de Grote Clubactie. Die trend is volgens Molkenboer nu “krachtig doorbroken”. Dit jaar doen er zelfs weer meer clubs mee dan vorig jaar. ,,Dit laat zien dat de loterij nog steeds springlevend is. En dat is fijn, want ook in de toekomst hebben verenigingen onze loterij keihard nodig om financieel gezond te blijven.”

Verkopers gingen dit jaar nog steeds ‘ouderwets’ langs de deuren, waarbij voldoende afstand werd bewaard. Daarnaast werden vanwege de coronacrisis krachtige nieuwe online middelen ingezet.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie