BOUWEN OP HAÏTI ONDANKS CORONAVan tent naar huis

21 juni 2020 om 15:29 Maatschappelijk Deel je nieuws

Twee dagen voor ons vertrek naar Haïti hoorden we dat alle vliegverkeer stil werd gelegd en konden wij niet vertrekken door het corona virus.

Er waren twee huisjes besteld welke geleverd zouden worden op onze dag van aankomst.

We wilden de twee gezinnen niet langer wilden laten wachten, want iedere dag een beter onderkomen is er een, zeker als je al 10 jaar in een tent woont met drie kinderen.

Het overkwam Rosemita na de verwoestende aardbeving in 2010. Wij hebben haar ontmoet op de laatste dag van onze reis naar Haïti in 2019. Ze heeft een jaar op ons netvlies gestaan. Wat een verdriet in haar ogen toen ze voor haar tent stond met haar drie kleine kinderen. Wat een uitzichtloze situatie.

Toen we hoorden dat onze reis in maart niet door kon gaan en we de reis moesten verzetten naar oktober kwam meteen de vraag: “Hoe moeten we nu verder?” 

Wat bijzonder dat het gelukt is om mensen, die we in Haïti kennen, aan te nemen en aan te sturen, zodat er toch twee huisjes gebouwd konden worden. Want iedere dag een beter onderkomen is er één.

We zijn blij en dankbaar dat het gelukt is, en hopen eind oktober wel af te kunnen reizen naar Ca-Ira, Haïti om onder andere de gezinnen te ontmoeten en te zien hoe het met ze gaat.

Wij willen de mensen die bij de Jumbo Kalfshoven een flessendonatie hebben gedaan heel hartelijk bedanken. 

U kunt op onze website de beide gebouwde huisjes zien. www.benaiah.eu/project-haiti

Haïti is een vergeten land en heeft u nu harder nodig dan ooit! Inmiddels is de corona ook in Haïti en het leed is niet te overzien. Daar hebben ze niet de voorzieningen die wij hier hebben. Simpel je handen wassen met zeep en desinfectans kennen ze niet. De toevoer van voedsel vanuit het buitenland is schaars en zeer kostbaar. Een dreigende hongersnood is dichtbij. Wilt u bijdragen aan het project op Haïti dan kan dat door een gift over te maken op bankrekeningnummer NL44INGB0006329545 ovv Haïti

Help ons helpen! Samen staan we sterk!

Mede namens de mensen op Haïti heel hartelijk dank!

Rosemita voor haar tent
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie