- John Haket

Focus4u doet zichzelf tekort tegen EVV

26 januari 2020 om 21:40 Volleybal Deel je nieuws

De volleyballers van Woudenberg moesten afgelopen zaterdag aantreden in Elburg tegen EVV.

Woudenberg begon met Rik van Schaaik, Jan Pieter Kooij, Pieter Vink, Tino van der Laan, Thomas Moraal, Ruben van Holland en Ties Haket als libero aan de wedstrijd.

Woudenberg begon zeer goed aan deze wedstrijd. Vooral de middenblokkeerder Ruben en Thomas pikte blokkerend hun puntjes mee. EVV speelde ook prima, maar in een zeer spannende eindfase was Woudenberg net iets beter (25-28).

In de tweede set startte Woudenberg ook weer prima. Blokkerend stond het ook nu weer prima. Woudenberg kwam zelfs ruim op voorsprong (8-14) maar daarna werd het spel iets minder en kwam de ervaren thuisploeg terug tot 16-16. Ook nu was er weer een zeer spannende eindfase waarbij beide ploegen hard moesten knokken voor hun punten. Bij 25-24 sloeg een aanvaller van EVV de bal dik uit, maar de scheidsrechter dacht dat een speler van Woudenberg de bal nog getoucheerd had. Hierdoor verloor Woudenberg zuur met 26-24.

Ondanks deze tik begon Woudenberg weer goed aan de 3e set. De strijd ging gelijk op tot 13-13. Maar daarna liep de thuisploeg uit en gaf deze voorsprong niet meer uit handen; 25-19.

In de vierde set kon Woudenberg het EVV niet meer lastig maken en werd met ook met 25-19 verloren.

“We hebben onszelf echt te kort gedaan.” baalde trainer Arnoud Holl na afloop: “We hebben het bijna 2 sets lang goed gedaan tegen deze ervaren ploeg. We hebben bij vlagen echt goed gespeeld. Echt jammer dat we in de tweede set de ruime voorsprong niet konden vasthouden. Daardoor werd het voor ons toch een wedstrijd met twee gezichten. Prima start en minder einde. Uiteindelijk houd je dan maar 1 punt over, wat er eigenlijk zeker twee moesten zijn”.

Komende zaterdag speelt Woudenberg thuis tegen VoCASA. Aanvang 18.30 uur in De Camp.