woudenberg 1 - Telstar 1
woudenberg 1 - Telstar 1 roos jongsma

Tweede super saturday eindigt voor korfbalvereniging Woudenberg in mineur

15 december 2019 om 11:17 Korfbal Deel je nieuws

Woudenberg B1 hoopte vandaag de eerste punten binnen te halen, nadat de eerdere 4 wedstrijden verloren gingen. Dat deze ploeg beschikt over kwaliteit blijkt wel uit het feit dat ze de koppositie bekleden in dezelfde klasse op het veld. Toch lukt het telkens maar niet om de wedstrijden te winnen. Voor deze wedstrijd had ook Dalto nog maar 2 punten weten binnen te halen. Een belangrijke wedstrijd dus. Helaas voor Woudenberg gingen de punten naar Dalto, zij wonnen de wedstrijd met 18-23. Na het nieuwe jaar mag er 11 januari aangetreden worden tegen DSC B1 uit Eindhoven om daarna 18 januari thuis de koploper DVO hopelijk te verslaan

De tegenstander voor de A1 kwam vandaag uit Den Haag; Die Haghe A1. Woudenberg moest vol aan de bak om deze tegenstander te kunnen verslaan. Het publiek werd prima vermaakt deze middag met maar liefst 56 doelpunten. Gelukkig voor Woudenberg was de stand na 60 minuten in hun voordeel: 29-27. Een prima prestatie en een keurige 4de plaats op de ranglijst na 4 wedstrijden. Met maar 2 punten achterstand op de 2 koplopers een goede uitgangspositie. Eerst nog een uitwedstrijd in Wormer tegen Groen Geel op 11 januari om vervolgens 18 januari koploper Tempo A1 te ontvangen

Telstar uit Hoevelaken kwam vanmiddag op bezoek om zowel tegen het 2de als 1ste aan te treden. Woudenberg 2 had het erg lastig. Telstar 2 had de 3 eerdere wedstrijden in winst weten om te zetten en daarmee koploper in de klasse. Het leek een bijna onmogelijke taak om te winnen vanmiddag. Vooral scorend liep Woudenberg 2 achter de feiten aan. Einduitslag 13-21

De komende 2 tegenstanders zouden een mogelijke 4 punten moeten kunnen opleveren; eerst uit tegen Viko 2 op 11 januari en daarna 18 januari thuis tegen EKVA 2.

Woudenberg 1 begon goed tegen het Telstar 1 van Woudenbergse coach Daan vd Klis. Er werd door beide ploegen veelvuldig gescoord, al was het gat tussen beiden veelal minimaal 2 punten in het voordeel van Woudenberg. Met een rust stand van 12-10 kon de kleedkamer opgezocht worden. Zaak om in de 2de helft dit goede spel vooral door te zetten en niet alleen omdat Telstar constant aanhaakte. Ook omdat de scheidsrechter niet een van zijn beste dagen had. De man in het blauw maakte opmerkelijke beslissingen, vaak in het nadeel van Woudenberg. Maar zolang je zelf maar genoeg blijft scoren, blijft zijn rol ondergeschikt. Dat Telstar ook uit een ander vaatje kan tappen, bleek wel in de 2de helft. In de eerste 10 minuten vielen de doelpunten erg makkelijk. Met nog 18 minuten op de klok was de stand ineens 16-16. Tot die tijd had Telstar nog niet voor gestaan, maar daar zou verandering in komen. Het leek wel of Woudenberg niet rustig kon blijven en de ergernis naar de man in het blauw nam ook zichtbaar toe. Cruciaal was het moment dat de klok op nog 3 minuten stond met een stand van 20-21 en Woudenberg een strafworp kreeg. Deze werd ogenschijnlijk te gehaast genomen en gemist. In de daarop volgende aanval miste Telstar niet en kwam de stand op 20-22. Hier wist Woudenberg geen antwoord meer op en zo werd deze stand ook de einduitslag. Een geweldige wedstrijd vol met spanning met als minpuntje de man die de leiding had. Net als bij het tweede hopen we de komende 2 tegenstanders (Viko en EKVA) 4 punten afhandig te maken.

Speciale dank aan alle supporters die vandaag weer in grote getalen aanwezig waren, waaronder ook supportersclub De Kemphanen. Korfbalvereniging Woudenberg wenst iedereen fijne feestdagen en alvast een gelukkig nieuw jaar